Στέφανος Χίος: Νέο βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της απόπειρας δολοφονίας του Στέφανου Χίου βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στο βίντεο φαίνονται οι αναβάτες μιας μηχανής να φθάνουν έξω από το σπίτι του εκδότη, στα Βριλήσσια. Ο επίδοξος δολοφόνος πλησιάζει το αυτοκίνητο κραδαίνοντας το όπλο. Φθάνει στην πόρτα του οδηγού. Αρχίζει

να πυροβολεί. Ο Στέφανος Χίος αντιδρά. Ανοίγει την πόρτα. Ο δράστης φαίνεται να ξαφνιάζεται. Το όπλο του πιθανολογείται ότι έπαθε εμπλοκή. Τρέχει προς το σημείο που τον περιμένει ο συνεργός του με μηχανή. Ανεβαίνει κι εξαφανίζεται.

Ο Στέφανος Χίος πήρε εξιτήριο και βρίσκεται σπίτι του, το οποίο θα φρουρείται από αστυνομικούς όπως αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα διατεθούν τρεις αστυνομικοί - συνοδοί για τις μετακινήσεις του, ενώ θα γίνονται περιπολίες στο σπίτι και τα γραφεία του. Ο εκδότης είχε στο παρελθόν υποβάλει αίτημα υποστηρίζοντας ότι δέχεται απειλές, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε εγκριθεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Άγνωστοι πυροβόλησαν τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια και τον τραυμάτισαν σοβαρά. Ο δημοσιογράφος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, λίγο μετά τις 03:00, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό και άλλη μία στα πλευρά, ενώ άλλες βολίδες έχουν καρφωθεί στο αυτοκίνητό του. Οι δύο δράστες,που φορούσαν κουκούλες, διέφυγαν αφού τον πυροβόλησαν.

Αμέσως μετά, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ η σύζυγος του δημοσιογράφου, που άκουσε τους πυροβολισμούς, έτρεξε στο σημείο και πήγαν με το αυτοκίνητό του στο "Σισμανόγλειο". Στη συνέχεια, όμως, ο Στέφανος Χίος διακομίστηκε στο ΚΑΤ.

Αυτό που έσωσε τον δημοσιογράφο είναι το γεγονός ότι το όπλο του δράστη μπλόκαρε πριν αδειάσει και τις υπόλοιπες σφαίρες πάνω του.

Οι αστυνομικοί ερευνούν την υπόθεση, ενώ την Τρίτη (29/07) είχαν μία πρώτη επαφή με το θύμα, που τους μετέφερε όσα συνέβησαν και τις εκτιμήσεις του, καθώς σταδιακά αναρρώνει.

Στην πρώτη του κατάθεση περιέγραψε ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, που τον πλησίασε στο αυτοκίνητό του, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον του.

Όπως κατέθεσε ο δημοσιογράφος και εκδότης, μόλις άρχισε να δέχεται πυροβολισμούς άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, η οποία χτύπησε τον δράστη στο χέρι που κρατούσε το όπλο.

Οι ερευνητές από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχουν ζητήσει από τον Στέφανο Χίο να τους παραδώσει ολόκληρο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που διαθέτει στο σπίτι., ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μάρτυρες, που μπορεί το τελευταίο διάστημα να είχαν παρατηρήσει κάτι ύποπτο στην περιοχή, ενώ διαβάζουν με προσοχή τα δημοσιεύματά του, μήπως και τοποθετήσουν στο κάδρο των ερευνών κάποιον που να είχε ενοχληθεί από αυτά, όπως υποστήριξε ο ίδιος ο Στέφανος Χίος.

Keywords
Τυχαία Θέματα