Σταϊκούρας: Επίδομα 600€ για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς

Το διάστημα της παράτασης πληρωμής για τις μεταχρονολογημένες επιταγές η συμπλήρωση δευτερευουσών ΚΑΔ και η διευθέτηση των οφειλών στις Τράπεζες θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Αυτό τόνισε ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής, στο Θέμα 104,6 επαναλαμβάνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα περάσουμε στην επόμενη φάση των μέτρων με τη διεύρυνση των ΚΑΔ που θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης, αρνούμενος όμως να αποκλείσει κατηγορηματικά σκέψη για μείωση των μισθών στο δημόσιο

.

Για σήμερα τόνισε ότι ο κατάλογος των ήδη εγκεκριμένων ΚΑΔ θα συμπληρωθείκαι με κάποιους δευτερεύοντας Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας για να λυθούν προβλήματα που είχαν ανακύψει με συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, οι δραστηριότητες των οποίων ενέπιπταν σε περισσότερους από ένα ΚΑΔ. Επίσης προανήγγελλε επιταγές κατάρτισης με επίδομα €600 για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επίσης είπε ότι εντός της ημέρας θα δοθεί λύση και στις μεταχρονολογημένες επιταγές σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες σε συμφωνία με το ΥΠΟΙΚ θα δεχθούν μια οριζόντια παράταση 2-3 μηνών στην εξόφληση των επιταγών ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις των δανείων από τις τράπεζες είπε ότι έχουν ξεκινήσει με αναστολές στους επιχειρήματιες που είναι ενήμεροι και στη συνέχεια θα προχωρούσε σε φυσικά πρόσωπα.

Ήρθε η ΕΕ για το τραπεζικό σύστημα και το διευκόλυνε σε πράξεις όπως οι αναστολές. Με αφορμή αυτό οι βαθμοί ελευθερίας των τραπεζών είναι περισσότεροι για να διευκολύνει και τα φυσικά πρόσωπα.

«Το πρόβλημα είναι ότι εμείς θέλουμε να βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα τους πολίτες αλλά υπάρχουν ζητήματα με τα προσωπικά δεδομένα καθώς θα πρέπει το τραπεζικό σύστημα να πάρει τηλέφωνο να κάνει πρόταση αναστολής» είπε ο υπουργός οικονομικών o οποίος στο θέμα της κατάργησης του καθεστώτος της προστασίας της πρώτης κατοικίας είπε ότι θα κριθεί τον επόμενο μήνα.

Τόνισε ακόμη ότι οι πλειστηριασμοί έχουν ατύπως παγώσει ώστε να καλύπτονται και οι «κόκκινοι» δανειολήπτες.

Οι μισθοί στο δημόσιο

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την φημολογία για μειώσεις στους μισθούς τους δημοσίου ο υηπουργός οικονομικών είπε ότι « «Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κάτι για να ανακοινωθεϊ»

Τέλος σε ότι αφορά τις προγραμματισμένες από το τέλος του 2019 μειώσεις φόρων , εμμέσως πλην σαφώς τόνισε ότι αναβάλλονται Συγκεκριμένα είπε ότι η στρατηγική που υπήρχε παραμένει αλλά από τις μειώσεις φόρων που είχαν εξαγγελθεί προχωράμε λόγω των περιστάσεων σε αύξηση δαπανών.

Keywords
Τυχαία Θέματα