Στα χέρια της Αστυνομίας σκληροί ληστές οπλισμένοι σαν "αστακοί"

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο Έλληνες σεσημασμένοι και σκληροί κακοποιοί, ηλικίας 30 και 25 ετών, για ληστεία και κλοπή κατά συναυτουργία, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι ληστές που ήταν οπλισμένοι με υποπολυβόλο στη θέα των αντρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους κατεδίωξαν πέταξαν το όπλο και ευτυχώς δεν επέλεξαν να εμπλακούν σε μάχη και μάλιστα μία ώρα που κυκλοφορούσε πολύς κόσμος γύρω τους.

Ειδικότερα, το πρωί της ίδιας ημέρας, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, έξω από περίπτερο στην

περιοχή της Νίκαιας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου υπάλληλο εταιρείας διανομών, τη στιγμή που αποβιβάζονταν από το φορτηγάκι που οδηγούσε, προκειμένου να παραδώσει τσιγάρα στο περίπτερο. Στη συνέχεια του αφαίρεσαν τα κλειδιά του οχήματος, επιβιβάσθηκαν σε αυτό και διέφυγαν.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν στην περιοχή του Αιγάλεω το αφαιρεθέν όχημα, από το εσωτερικό του οποίου είχε αφαιρεθεί εμπόρευμα καπνικών προϊόντων συνολικής αξίας 14.337 ευρώ, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίσθηκαν οι δράστες και μετά από καταδίωξη συνελήφθησαν.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, σε διάφορα σημεία κοντά στον τόπο εντοπισμού των συλληφθέντων στην περιοχή του Αιγάλεω, καθώς και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υποπολυβόλο Scorpion, δύο γεμιστήρες με 21 φυσίγγια, το σύνολο του αφαιρεθέντος εμπορεύματος, αποτελούμενο από 2.692 πακέτα τσιγάρα και καπνικά προϊόντα, είδη ρουχισμού που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες κατά τη διάρκεια της ληστείας, τέσσερα γάντια, κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσω μετακίνησης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Οι ίδιοι είναι παλιό γνώριμοι των Αρχών, αφού έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα