Σικάγο: Ενοχος ο λευκός αστυνομικός για το φόνο 17χρονου μαύρου

Ενας λευκός πρώην αστυνομικός της πόλης του Σικάγου στις ΗΠΑ κρίθηκε την Παρασκευή ένοχος στη δίκη του για τον φόνο ενός μαύρου εφήβου, τον οποίο είχε πυροβολήσει «16 φορές», με τρόπο που ήταν «εντελώς αχρείαστος», τον Οκτώβριο του 2014.

Ο Τζέισον Βαν Ντάικ, που δικαζόταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορείτο πως σκότωσε εξ αποστάσεως και χωρίς αιτία τον Λακουάν ΜακΝτόναλντ, 17 ετών, ενώ ο τελευταίος κράταγε μαχαίρι.Ο πρώην αστυνομικός, 40 ετών σήμερα, είχε δηλώσει

αθώος.

Οι δώδεκα ένορκοι γνωστοποίησαν την ετυμηγορία τους την επομένη της έναρξης των διαβουλεύσεών τους, κρίνοντας τον πρώην αστυνομικό ένοχο για την κατηγορία του φόνου. Τον έκριναν επίσης ένοχο άλλων δεκαέξι κατηγοριών, ιδίως αυτή της οπλοχρησίας με επιβαρυντικές περιστάσεις, αλλά τον αθώωσαν ως προς την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία της επιβολής της ποινής του. Μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας, η απελευθέρωση υπό όρους του πρώην αστυνομικού ανακλήθηκε με εντολή του δικαστή και ο Βαν Ντάικ τέθηκε υπό κράτηση.

Εν τω μεταξύ συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το δικαστήριο ξέσπασε σε πανηγυρισμούς με το άκουσμα της καταδίκης του αστυνομικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα