Σφέτας: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ισορροπημένη και ετεροβαρής για τους Σκοπιανούς

"Η διαιώνιση ενός προβλήματος δεν είναι προς όφελός μας γιατί παγιώνεται το "Δημοκρατία της Μακεδονίας" σημείωσε στο σταθμό μας ο Σπύρος Σφέτας καθηγητής Σύγχρονης και Νεώτερης Ιστορίας με εξειδίκευση στις Βαλκανικές Σπουδές.

Κατά τον ίδιο, μιλώντας στον Αντώνη Φουρλή στον NEWS 24/7 στους 88,6 η Συμφωνία βάζει τα πράγματα σε μια τάξη, είναι όπως είπε "ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει", αντιμετωπίζεται ο αλυτρωτισμός, είναι ισορροπημένη αλλά και "ετεροβαρής" για τους Σκοπιανούς καθώς αυτοί είναι που

πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη τη θέση του Ζάεφ που όπως τόνισε πρέπει να ισορροπήσει και την κριτική που δέχεται από το εξωτερικό αλλά και την κριτική στο εσωτερικό της χώρας του που τον κατηγορούν ακόμη και για προδοσία. "Γι'αυτο και αναγκάζεται να πει κάτι παραπάνω εντός της χώρας του" πρόσθεσε για τον Πρωθυπουργό της ΦΥΡΟΜ, εκτιμώντας ότι ο Ζάεφ θα καταφέρει να περάσει την Συμφωνία.

"Εάν είναι τόσο καλή για την άλλη πλευρά η Συμφωνία, κάτι δηλώνει το ότι δεν πήγαν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα οι Σκοπιανοί" είπε αναφερόμενος στους πολέμιους της Συμφωνίας εντός Ελλάδας κάνοντας λόγο για άγρα πελατών ενόψει εκλογών.

Βούλγαροι και Τούρκοι θα επιχαίρουν εάν δεν περάσει η Συμφωνία" συμπλήρωσε και εκτίμησε επίσης ότι ούτε η ελληνική κυβέρνηση θα πέσει από το Σκοπιανό, παρότι θα υπαρχουν τριγμοί και εντάσεις, σημείωσε, τονίζοντας ότι το Σκοπιανό έχει κομματικοποιηθεί αγριώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα