Ελασσόνα: "Χορός" μετασεισμών - 5,2 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος
Νέος σεισμός σημειώθηκε στις 20:24 το βράδυ της Τετάρτης (03/3) κοντά στην Ελασσόνα, μετά από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που πραγματοποιήθηκε το πρωί, προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές στην περιοχή.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ καταγράφηκε 22 χλμ
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής μετά τον νέο ισχυρό μετασεισμό των 5,2 Ρίχτερ δεν έχει σημειωθεί κάποιο νεότερο πρόβλημα, αφού όλοι οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές παραμένουν έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια νέα κατάρρευση ωστόσο δεν αποκλείεται να έχει επιδεινωθεί η κατάσταση σε κτίρια που ήδη είχαν υποστεί ζημιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, από την ώρα του πρωινού σεισμού μέχρι τις 14:00 έγιναν 11 μετασεισμοί, στη συνέχεια η κατάσταση ηρέμησε, ενώ από αργά το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησαν ξανά οι δυνατοί μετασεισμοί με αποκορύφωμα τον τελευταίο των 5,2 Ρίχτερ. Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε ένας ακόμη ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ.
Νωρίτερα, ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος είχε προειδοποιήσει για πιθανούς μετασεισμούς στην περιοχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
"Έχει πλούσια σεισμολογικά στοιχεία η περιοχή και είχαμε κάνει μελέτη για τις πιθανές επιπτώσεις ενός μεγάλου σεισμού. Ο σεισμός ήρθε. Θέλει προσοχή γιατί θα έχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Προσοχή στα παλαιότερα κτίρια. Αν έχουν εμφανίσει οποιοδήποτε πρόβλημα να μην κατοικηθούν, μέχρι να τα ερευνήσουν τα συνεργεία και οι μηχανικοί της πολιτείας".
"Σχεδόν το ίδιο αισθητός με το κύριο σεισμό ο τελευταίος μετασεισμός"Ο Κυράκος Αποστόλου, κάτοικος Λάρισας και δημοσιογράφος, περιγράφει στο News 24/7 την κατάσταση που επικρατεί στην Ελασσόνα και στις γύρω περιοχές, όπου αρκετός κόσμος βρίσκεται στους δρόμους, έχοντας κατασκηνώσει στα πάρκα μετά και τον πολύ ισχυρό μετασεισμό 5,2 ρίχτερ:
"Από τον κύριο σεισμό μέχρι δύο ώρες μετά δεν σταματούσαν οι μετασεισμοί. Όλος ο κόσμος βγήκε στα πάρκα, στους δρόμους, παντού. Επικράτησε ένας πανικός. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μποτιλιάρισμα στον δρόμο. Οι άνθρωποι φεύγανε, πηγαίνανε στα χωριά τους. Από ένα σημείο και έπειτα σταμάτησαν οι μετασεισμοί, οι οποίοι επανήλθαν μετά τις 7 το βράδυ. Έγιναν κάποιοι μικροί ενώ γύρω στις 8μιση έγινε ο πιο δυνατός της ημέρας, 5,2 ρίχτερ. Ήταν πολύ δυνατός, με μεγάλο βουητό και ιδιαίτερα αισθητός. Δεν κράτησε αρκετή ώρα αλλά ήταν πολύ αισθητός. Από αυτόν φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Μετά και από αυτόν σκέφτομαι να μην μείνω σπίτι μου το βράδυ. Πολύς κόσμος έχει ήδη κατασκηνώσει σε πάρκα, όπως και στο Δαμάσι, στο γήπεδο του Δαμασιακού. Οι περισσότεροι προτιμούν να μείνουν έξω, ειδικά και μετά τον τελευταίο μετασεισμό. Στο Δαμάσι αυτό μαθαίνω είναι ότι οι άνθρωποι δεν θα μείνουν σπίτι τους, καθώς τους το έχουν απαγορεύσει. Είναι το σημείο με τα πιο σοβαρά προβλήματα και τις μεγαλύτερες ζημιές. Ευτυχώς έχουν ρεύμα και νερό".
Σεισμός 6 Ρίχτερ: Ζημιές και καταστροφές - Στήνονται σκηνέςΟ ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (03/3) κοντά στην Ελασσόνα άφησε αρκετές υλικές ζημιές στο πέρασμά του, ενώ, ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και θύματα.
Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 80 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί:
Μία απομάκρυνση ηλικιωμένου από την οικία του, στην περιοχή Μεσοχώρι Ελασσόνας. Πρόκειται για τον ηλικιωμένο με τα κινητικά προβλήματα του οποίου το σπίτι κατέρρευσε μερικώς, ευτυχώς στην αντίθετη πλευρά από εκείνη που την στιγμή του σεισμού βρισκόταν. Απομακρύνθηκε από τους πυροσβέστες σώος και χωρίς τραυματισμούς. Δύο απομακρύνσεις ηλικιωμένων από την οικία τους, στην περιοχή Μαγούλα Ελασσόνας. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που εγκλωβίστηκε στο σπίτι του επειδή σφήνωσε η πόρτα από τον σεισμό. 50 παροχές βοηθείας που αφορούν μεταφορές ηλικιωμένων και ασθενών από διαμερίσματα σε υπαίθριο χώρο, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, στον αστικό ιστό της πόλης της Λάρισας.Υπενθυμίζεται ότι στο Μεσοχώρι Ελασσόνας κατέρρευσε επίσης μερικώς μία εκκλησία στην οποία δεν βρισκόταν κόσμος εντός αυτής, στο Δαμάσι Ελασσόνας κατέρρευσε μία μεσοτοιχία σχολείου αφού όμως πρώτα είχαν προλάβει εγκαίρως να εκκενώσουν το σχολείο οι μαθητές και έχουν καταρρεύσει δύο γέφυρες στα χωριά Δαμάσι και Βλαχογιάννι.
Ζημιές έχουν προκληθεί πολλές και σοβαρές στα χωριά της Ελασσόνας, στους τοίχους πολλών σπιτιών, ειδικά παλιών, όπως και στο Ζάρκο Τρικάλων, ωστόσο θα ακολουθήσει αναλυτική καταγραφή από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας από μηχανικούς που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα.
Καθώς οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι είναι πολλοί και εξίσου μεγάλος είναι ο όγκος των σπιτιών που ενδέχεται να κριθούν ακατάλληλα στην περιοχή, έχει ενεργοποιηθεί ο Στρατός, εφαρμόζοντας το σχέδιο «Δευκαλίων» και δυνάμεις του οργανώνουν καταυλισμούς με σκηνές και παροχή φαγητού και Πρώτων Βοηθειών.
Συνεχίζονται οι περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ελικόπτερο του Π.Σ. πραγματοποιεί εναέρια επιτήρηση και έλεγχο.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νέος ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα
- Τέλος και από το ραδιόφωνο ο Θοδωρής Αθερίδης
- Ουαλία: Εντοπίστηκε μυστηριώδες θαλάσσιο θηρίο τεσσάρων τόνων με 23 πόδια - Δείτε φωτογραφίες
- Αιματοκρίτης: Οι κρίσιμες τιμές ανά ηλικία – Τι να προσέχετε
- Τέλος στο θρίλερ της δολοφονίας στα Σεπόλια
- Το «εμβόλιο» της Johnson & Johnson
- Σοφός στον realfm για Κουφοντίνα: Ζήτησε να πάει εκεί που προβλέπει ο νόμος, η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στο λάθος της
- MasterChef: Αποχώρησε από το ριάλιτι και παντρεύεται
- Lockdown: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά από αύριο τα σχολεία – Τι γίνεται με τα λύκεια
- Βροχή τα spoiler για το Survivor: Ισχύουν οι φήμες για επιστροφή παίκτριας;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις News 24|7
- Ντοκουμέντο: Η στιγμή του σεισμού των 6 Ρίχτερ σε κατάστημα ρούχων στη Λάρισα
- Πώς σώθηκαν 63 μαθητές Δημοτικού από το σεισμό - Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη
- Το τέλος της λογικής: Τα "έξυπνα μέτρα" που δεν μοιάζουν και τόσο "έξυπνα"
- Lockdown - Νέα μέτρα: Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα
- Το κόμμα του Όρμπαν έφυγε από το ΕΛΚ πριν το διώξουν
- Κορονοϊός: Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε τις πρώτες κατασχέσεις ψεύτικων εμβολίων
- Σεισμός στην Ελασσόνα: Πολλές οι καταστροφές - Στήνονται σκηνές
- Ελασσόνα: "Χορός" μετασεισμών - 5,2 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος
- Η Ιρίνα Σάικ απορρίπτει τον όρο συν-ανατροφή και εξηγεί τους λόγους
- Lockdown: Νέες περιοχές στο "βαθύ κόκκινο"

- Τελευταία Νέα News 24|7
- Ελασσόνα: "Χορός" μετασεισμών - 5,2 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος
- Σεισμός στην Ελασσόνα: Πολλές οι καταστροφές - Στήνονται σκηνές
- Κορονοϊός: Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε τις πρώτες κατασχέσεις ψεύτικων εμβολίων
- Ντοκουμέντο: Η στιγμή του σεισμού των 6 Ρίχτερ σε κατάστημα ρούχων στη Λάρισα
- Lockdown - Νέα μέτρα: Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει
- Συναγερμός στην Ουάσιγκτον: Η αστυνομία του Καπιτωλίου προειδοποιεί για "απειλή"
- Το κόμμα του Όρμπαν έφυγε από το ΕΛΚ πριν το διώξουν
- Υπ. Οικονομικών: 162,6 εκ. ευρώ για την Επιστρεπτέα 6, και αποζημιώσεις ενοικίων
- Η Ιρίνα Σάικ απορρίπτει τον όρο συν-ανατροφή και εξηγεί τους λόγους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Οκτώ τραυματίες στη Σουηδία μετά από επίθεση με μαχαίρι
- Εντός του ’21 χρήματα από Ταμείο ΦΑΙΣΤΟΣ για δίκτυα 5G
- Κορωνοϊός: Έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ στην Αττική
- Η Interpol εξάρθρωσε δίκτυο εμβολίων «μαϊμού» - Κατασχέθηκαν 2.400 δόσεις
- Σεισμός Ελασσόνα: Σε Δαμάσι και Μεσοχώρι ο ΣΚΑΪ – Δύσκολο βράδυ, θα κοιμηθούν σε σκηνές
- Τσελέντης για σεισμό σε ΣΚΑΪ: Θα έχει πολλούς και μεγάλους μετασεισμούς -Μπορεί να κρατήσει μήνες
- Ινδία: Θύμα τροχαίου «ζωντάνεψε» πάνω στο ιατροδικαστικό τραπέζι
- Σουηδία : Οκτώ τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι
- Καπιτώλιο: Φόβοι για επίθεση από παραστρατιωτική ομάδα την Πέμπτη
- Νέος ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα