Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Λαγονήσι - Προσαγωγή υπόπτου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά στο Λαγονήσι Καλυβίων Θορικού του δήμου Σαρωνικού. Νωρίτερα το μεσημέρι κόντεψε να γίνει αρκετά επικίνδυνη όμως η πυρκαγιά που αρχικά ξέσπασε σε έκταση με ξηρά χόρτα, ενώ στη συνέχεια πήρε έκταση και πλησίασε απειλητικά τα πρώτα διάσπαρτα σπίτια στο Λαγονήσι.

Ο Δήμος έδωσε εντολή εκκένωσης σε 10 σπίτια και οι κάτοικοι τους απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Η πυρκαγιά τελικά πέρασε ξυστά από αυλές χωρίς να επηρεαστούν σπίτια, ενώ στη συνέχεια άλλαξε ευτυχώς κατεύθυνση, απομακρύνθηκε από τα σπίτια και κατέληξε ψηλά στον λόφο σε δασική έκταση και πουρνάρια,

που μπορούσαν όμως να αντιμετωπίσουν καλύτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παράλληλα, διενεργείται έρευνα από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, καθώς ήταν πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια και αυτό εγείρει υποψίες. Μάλιστα, αστυνομικοί του Α.Τ. Καλυβίων προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 44χρονου που έχει οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα ως ύποπτος για εμπρησμό ο οποίος εξετάζεται και έχει ενημερωθεί σχετικά η Πυροσβεστική. Η κυκλοφορία στην περιοχή έχει πλέον αποκατασταθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα