Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η Ευρώπη - Πρωτοφανείς θερμοκρασίες

Πολλές χώρες της Ευρώπης παραμένουν σήμερα σε κατάσταση ασφυξίας με τον υδράργυρο στο κόκκινο, ιδίως στο βόρειο τμήμα της ηπείρου.

Πυρκαγιές και πολλή ζέστη στη Σουηδία

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η θερμοκρασία θα παραμείνει γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου, φθάνοντας ακόμα και τους 33 στη νοτιοδυτική και κεντροδυτική Σουηδία, όπου μαίνονται καταστροφικές πυρκαγιές. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κατέγραψε σήμερα το πρωί 23 ενεργά μέτωπα, τα οποία έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένονται βροχοπτώσεις. Τουλάχιστον 250.000 στρέμματα, εκ των οποίων 130.000

στην περιοχή Κάρμπολε (κεντρικά), έχουν μετατραπεί σε στάχτες.

Ο χειρότερος καύσωνας δεκαετιών στη Βρετανία

Η Βρετανία ζει τον σφοδρότερο καύσωνα εδώ και δεκαετίες. Αύριο, το ρεκόρ των 38,5 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στην Αγγλία το 2003 θεωρείται πιθανό ότι θα καταρριφθεί. Στη Σκωτία ο υδράργυρος ανήλθε ήδη σε επίπεδα ρεκόρ, στους 33,2 βαθμούς Κελσίου στο Μάδεργουελ. Από την 29η Μαΐου δεν έχει βρέξει στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αγγλίας.

Σε πορτοκαλί συναγερμό η Γαλλία

Σε πορτοκαλί συναγερμό για τον καύσωνα παραμένουν σήμερα 18 διαμερίσματα στη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από τη μετεωρολογική υπηρεσία, την ώρα που ο υδράργυρος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 34- 37 βαθμών Κελσίου και τοπικά στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Κοντά στους 40 βαθμούς η Γερμανία

Έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φθάσει η θερμοκρασία σήμερα στη Γερμανία.

Κάθε χρόνο και πιο ζέστη στην Ολλανδία

Το Βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας της Ολλανδίας κήρυξε επίσημα τη χώρα σε κατάσταση καύσωνα, μια πρώτη εδώ και τρία χρόνια. Με τις υψηλές θερμοκρασίες να επιμένουν εδώ και 12 ημέρες, πρόκειται για το έκτο κατά σειρά κύμα ζέστης με τη μεγαλύτερη διάρκεια από το 1901. Οι ολλανδικές αρχές προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν ελλείψεις στην υδροδότηση σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδίως ανατολικά και νότια.

Μέριμνα για ευπαθείς ομάδες στο Βέλγιο

Η πόλη των Βρυξελλών εφαρμόζει από την 20ή Ιουλίου σχέδιο για την αντιμετώπιση του καύσωνα με στόχο την παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που ζουν μόνοι ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας εξαιτίας της μεγάλης ζέστης. Η πρωτεύουσα του Βελγίου βρίσκεται σε κίτρινο συναγερμό, η Αμβέρσα σε κόκκινο συναγερμό, καθώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εκδηλωθούν πυρκαγιές.

Κίνδυνος για πυρκαγιές στην... Ολλανδία

«Πολύ υψηλός» είναι ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών στην Ελβετία, λόγω της ζέστης. Πολλά καντόνια απαγόρευσαν στους πολίτες να ανάβουν φωτιά σε εξωτερικούς χώρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα