Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν ασκούνται καθόλου

Τα νέα στοιχεία της Eurostat σχετικά με τη σωματική δραστηριότητα (εκτός εργασίας) των Ευρωπαίων έρχεται να μας "ταρακουνήσει", ιδιαίτερα αναφορικά με τις συνήθειες των Ελλήνων.

Σύμφωνα με το διάγραμμα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου , το 28% των Ευρωπαίων δεν κάνει καμία σωματική άσκηση εκτός του χρόνου εργασίας. Αντίθετα, το 27% του πληθυσμού της Ευρώπης γυμνάζεται μέχρι και 3 ώρες εβδομαδιαίως , ενώ το 17% κάνει

κάποια άσκηση για διάστημα μεταξύ 3 και 5 ωρών την εβδομάδα. Ακόμα, ένα ποσοστό 28% γυμνάζεται για 5 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα.

Όσον αφορά τους Έλληνες, οι 4 στους 10 (42,9%) δεν αθλούνται καθόλου, το 19,4% δηλώνουν ότι αθλούνται από μια έως 3 ώρες την εβδομάδα, 15,4% από 3 έως 5 ώρες και 20,8% πάνω από 5 ώρες την εβδομάδα, ενώ καταγράφεται και ένα ποσοστό 1,5% ατόμων που αθλούνται λιγότερο από μια ώρα σε εβδομαδιαία βάση.

Οι 4 χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανθρώπων που γυμνάζονται είναι κατά σειρά επίδοσης: η Ρουμανία (96%), η Δανία (93%), η Ολλανδία (91%) και η Γερμανία (88%).

Keywords
Τυχαία Θέματα