Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές την Τετάρτη - Το βράδυ βροχές στα ΒΔ

Ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα την Τετάρτη με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και με θερμοκρασίες της τάξεως των 30 με 31 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα έχουμε περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες στα ηπειρωτικά. Το βράδυ θα βρέξει στα βορειοδυτικά.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Μέσο κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη

και Κύθηρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά πεδία χαμηλών πιέσεων στη βόρεια Ευρώπη τα οποία δεν θα μας επηρεάσουν. Το χαμηλό από την Ιταλία θα κινηθεί ανατολικά και θα μας επηρεάσει από την Πέμπτη και μετά.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται ένα ομαλό πεδίο πιέσεων πάνω από τον Ελληνικό χώρο και στην άκρη του χάρτη διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία που θα κινηθεί ανατολικότερα τις επόμενες ημέρες.

Την Τετάρτη στα δυτικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και το βράδυ θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα βορειοανατολικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα ανατολικά θα επικρατήσουν νοτίων διευθύνσεων άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά τους 29 βαθμούς, στα βόρεια τους 30 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 και στο Αιγαίο τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 2 Οκτωβρίου 2005 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στην περιοχή της Ρόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα