Σάκης Ιωαννίδης: Εκλογές τον Μάιο - Δεν θα αντέξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού μίλησε ο Σάκης Ιωαννίδης, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

"Θετικό το μέτρο (αύξησης του κατώτατου) αλλά η κυβέρνηση άργησε δύο χρόνια να το εφαρμόσει", δήλωσε στο σταθμό μας ο Σάκης Ιωαννίδης από τη ΝΔ, λέγοντας ότι η αύξηση θα χαθεί από τη μείωση του αφορολόγητου.

Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε παράλληλα σε μείωση του μη μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών, όπως προέβλεπε ο νόμος της ΝΔ.

"Οι επιχειρήσεις μπορεί να μην το αντέξουν και να περάσουν σε άλλες μορφές εργασίας" συμπλήρωσε και μίλησε για την πρόταση της ΝΔ που θα βάλει εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή του 9% για τους νέους εργαζόμενους και άρα δεν θα εξανεμίζεται η αύξηση του κατώτατου, όπως είπε.

"Το 1/3 των εργαζομένων αμείβεται με 319 ευρώ με διάφορες μορφές απασχόλησης, πέραν της πλήρους, με ελαστική εργασία δηλαδή. Αυτό το φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπίσουμε" υπογράμμισε.

Ο κ. Ιωαννίδης βλέπει εκλογές τον Μάιο, εκτιμώντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα αντέξει, σε συνδυασμό και με τις τελευταίες δηλώσεις Καμμένου.

"Ας είμαστε εμείς έτοιμοι' δήλωσε στο σταθμό μας ο πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, όταν ρωτήθηκε γιατί το Μοσχάτο ανακοίνωσε τόσο νωρίς τους υποψηφίους του.

"Δύο σενάρια εξετάζει ο Τσίπρας, το ένα είναι ο Μάιος, άρα η ΝΔ πρέπει να ετοιμάζεται για το πιο κοντινό" σημείωσε.

Για τη δήλωση Δραγασάκη περι τραπεζών, είπε ότι παρότι έχουν γίνει δύο ανακεφαλαιοποιήσεις το πρόβλημα παραμένει και πρόσθεσε ότι προφανώς αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν έχουν κάνει καλά οι τράπεζες και ότι δεν έχουν ελεγχθεί όπως θα έπρεπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα