Ρωσία: Σκότωσαν τον πατέρα τους μετά από κακοποίηση, δικάζονται για φόνο εκ προμελέτης

Δύο αδελφές, οι οποίες σκότωσαν τον πατέρα τους που τις κακοποιούσε για χρόνια, θα δικαστούν, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η αρμόδια αρχή στη Ρωσία που είχε αναλάβει να ερευνήσει και να κρίνει αν θα οδηγούνταν σε δίκη, η οποία αναγνώρισε ωστόσο στις δύο γυναίκες ελαφρυντικά στοιχεία.

Όσον αφορά την τρίτη αδελφή τους, την μικρότερη, αποφάσισε να λάβει υποχρεωτικά ιατρική φροντίδα. Η υπόθεση αυτή των τριών αδελφών Κρεστίνα, Ανγκελίνα και Μαρία Χατσατουριάν συγκλόνισε πέρυσι τη Ρωσία,

μια χώρα στην οποία η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί μια μάστιγα που αποσιωπάται σε μεγάλο βαθμό και δεν καταστέλλεται από τις αρχές. Οι τρεις αδελφές σκότωσαν τον πατέρα τους Μιχαήλ τον Ιούλιο του 2018 στη Μόσχα.

Αυτός έπεσε νεκρός έπειτα από τις πολλές μαχαιριές και τα χτυπήματα με σφυρί που δέχθηκε. Τα τρία κορίτσια ήταν τότε ηλικίας 19, 18 και 17 αντίστοιχα. "Διαπιστώθηκε ότι το κίνητρο του εγκλήματος των κατηγορουμένων ήταν προσωπικό και οφείλεται στον ψυχικό και σωματικό πόνο στον οποίο τις υπέβαλλε για καιρό, κάτι το οποίο κρίθηκε από την έρευνα ότι παρέχει ελαφρυντικά στοιχεία", αναφέρει η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας, η οποία αναλαμβάνει τη διερεύνηση των υποθέσεων που κρίνονται ως οι πιο σημαντικές.

Η Επιτροπή ως εκ τούτου ζήτησε οι δύο από τις τρεις αδελφές, η Κρεστίνα και η Ανγκελίνα, να δικαστούν "για ομαδικό φόνο εκ προμελέτης", έγκλημα για το οποίο μπορεί να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών. Η συνήγορος της Ανγκελίνα Χατσατουριάν, Μαρί Νταβτιάν, καταδίκασε την απόφαση αυτή, σημειώνοντας ότι "υπάρχουν περισσότερες από τις αποδείξεις που χρειάζονται για να αποδειχθεί ότι βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα".

Keywords
Τυχαία Θέματα