Ρωσία: Κατηγορεί το Κίεβο για επίθεση με drone στην Κριμαία - Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών

Ουκρανική επίθεση με drones προκάλεσε σήμερα έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία, δήλωσε ο κυβερνήτης της χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, ο οποίος διέταξε την απομάκρυνση του πληθυσμού σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων και ανέστειλε τη σιδηροδρομική κυκλοφορία.

«Κατόπιν της επίθεσης από εχθρικά drones στην περιοχή Κρασνογκβαντίσκι, σημειώθηκε έκρηξη σε μια αποθήκη πυρομαχικών», δήλωσε

ο Σεργκέι Αξιόνοφ με ανάρτηση στο Telegram.

«Αποφασίστηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι που ζουν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων. Για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι, αποφασίστηκε επίσης η διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας», πρόσθεσε.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα της Κριμαίας

Μετά τις αναφορές για επιθέσεις, η κίνηση των οχημάτων στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με τη Χερσόνησο της Κριμαίας διεκόπη προσωρινά, για να αποκατασταθεί στη συνέχεια, όπως κυκλοφόρησε στο Telegram.

“Οι αρχές ζήτησαν να παραμείνουν ήρεμοι, από όσους βρίσκονταν στη γέφυρα και στην περιοχή της επιθεώρησης των οχημάτων, αλλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπηρεσιών ασφάλειας”, σύμφωνα με ανακοίνωση στο Telegram, ενώ δεν έγινε γνωστός ο λόγος για τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, την Παρασκευή (21/7) ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τη γέφυρα της Κριμαίας "θεμιτό στρατιωτικό στόχο".

Εκρήξεις που έγιναν στη Γέφυρα της Κριμαίας τη Δευτέρα, είχαν ως συνέπεια το θάνατο δύο αμάχων, ενώ τμήμα του οδοστρώματος τέθηκε εκτός λειτουργίας. Η ίδια γέφυρα, είχε επιστρέψει στην κανονική λειτουργία της, μετά τις σοβαρές καταστροφές που είχε υποστεί από μία παρόμοια επίθεση που είχε δεχτεί τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα