Ρήγας για Κατσίκη: Όσα είπε ξεπερνούν τα όρια του ρατσισμού

"Η πολιτική καταδίκη είναι ισχυρή από όλες τις πτέρυγες" δήλωσε ο Παναγιώτης Ρήγας, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τις ρατσιστικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Ο ίδιος δήλωσε πως τα όσα είπε ξεπερνούν τα όρια του ρατσισμού και πως στηρίζει το κείμενο των 16 βουλευτών που ζητούν την παραμπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Για τις εκλογές είπε πως θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η θητεία αυτής της κυβέρνησης.

"Η πρόταση Γενηματά είναι αντιφατική με όσα ζητούσε (συνταγματική αναθεώρηση)", πρόσθεσε.

"Το σχέδιο της επόμενης ημέρας εξαρτάται απολύτως από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια", σημείωσε άλλωστε για το πλάνο της κυβέρνησης, ενώ ανέφερε πως "θα δούμε τι θα γίνει με το χρέος όταν τελειώσουμε με το πρόγραμμα".

Για το "ραβασάκι" προς τους υπουργούς για επίσπευση των ζητημάτων που εκκρεμούν για να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση, ανέφερε πως αυτή θα πρέπει να κλείσει άμεσα μέσα στα προβλεπόμενα πολιτικά όρια.

Περί συμμαχιών είπε πως χρειάζεται "μια προοδευτική συμμαχία, είναι το πιο σημαντικό για να στηριχθεί η χώρα την επόμενη μέρα".

"Δεν θέλω να μπω στη λογική μπλε και πράσινου δημάρχου. Το χρίσμα για τις δημοτικές εκλογές θα είναι με προγραμματικούς όρους", τόνισε, ενώ για τις συνομιλίες με τον Γιώργο Παπανδρέου, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Έχει παγκόσμιο θεσμικό ρόλο. Μπορεί να συμβάλλει από τη δική του θέση για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων".

Keywords
Τυχαία Θέματα