Πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας από το μεσημέρι του Σαββάτου Θερμοκρασία σε πτώση και σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 και πρόσκαιρα τοπικά τα 8-9 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη Στερεά (κυρίως την κεντρική). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19-09-2020

Στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και έως το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου από Λευκάδα και νοτιότερα, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 με 6 και στις υπόλοιπες

περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20-09-2020

Στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες στα

Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στα ανατολικά 6 με 8 με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-09-2020

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το μεσημέρι στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 22-09-2020

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά. Τοπικοί όμβροι νωρίς το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο στην Αθήνα και σταδιακή βελτίωση

Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες ισχυρές έως το μεσημέρι του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες κατά περιόδους. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO ΤΗΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ!

Keywords
Τυχαία Θέματα