Ψύχρα το πρωί της Παρασκευής - Καλός καιρός μέχρι τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός την Παρασκευή και μόνο στα δυτικά και νότια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-4 μπ και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Μέχρι και τη Δευτέρα ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο

τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα Βόρεια της Ευρώπης . Το σύστημα που προκάλεσε έντονα προβλήματα στην Ισπανία θα επηρεάσει την Ιταλία αλλά δεν θα κινηθεί περαιτέρω ανατολικότερα για να μας επηρεάσει.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων που συνδυάζεται με τις χαμηλές πιέσεις της Ανατολικής Μεσογείου αλλά έχει εξασθενήσει ο συνδυασμός . Το σύστημα της Κεντρικής Μεσογείου δεν θα μας επηρεάσει .

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα Δυτικά και στη βόρεια Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι, στα δυτικά μεταβλητοί 3-4 ς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 28 βαθμούς στα βόρεια , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 28 με 29 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 25 Οκτωβρίου 2004 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Πελοπόννησο. Και το 2009 ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη με 177 χιλιοστά βροχής στο Τζερμιάδον Λασιθίου. Το 2015 είχαμε πλημμύρα στα Ανώγεια και εμφανίστηκε υδροσίφωνας στη Ρόδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα