Πρωτομαγιά: Άστατος καιρός και μικρή πτώση θερμοκρασίας

Με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα κυλήσει ο καιρός την Πρωτομαγιά και θα βρέξει τοπικά στα δυτικά, τα βόρεια και από το απόγευμα στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μπ και τοπικά στα νότια 5 με 6 μπ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης παρατηρούμε

ότι διατηρείται ένα ομαλό πεδίο στη χώρα μας ενώ η κεντρική Ευρώπη επηρεάζεται από μετωπική δραστηριότητα. Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν στα ανατολικά τμήματα καθώς και στην Ιβηρική χερσόνησο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι υπάρχει ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί βροχές και καταιγίδες στα βορειότερα τμήματα. Στη χώρα μας θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και από το απόγευμα στη νότια νησιωτική χώρα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει στα δυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές
ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 5 με 6. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 με 25 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα αργά το απόγευμα. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Την 1 Μαΐου 2014 είχαμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια με έντονες χαλαζοπτώσεις στη Κοζάνη και την Νιγρίτα Σερρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα