Πρόταση μομφής στον Μακρόν από την αντιπολίτευση- Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα Λύκεια
Οι βουλευτές των Σοσιαλιστών, της Ανυπότακτης Γαλλίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος κατέθεσαν την Τρίτη πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης των «κίτρινων γιλέκων», καθώς οι βουλευτές του PS (Σοσιαλιστικό Κόμμα) αποφάσισαν ομόφωνα να συμμετάσχουν στην κίνηση αυτή.
Οι σοσιαλιστές βουλευτές, οι υπογραφές των οποίων ήταν απαραίτητες για την κατάθεση της πρότασης και οι οποίοι θέλησαν να περιμένουν το διάγγελμα του αρχηγού του κράτους την Δευτέρα το βράδυ, εύχονται «να
Εκτίμησε πως δεν υπήρξε «αλλαγή πορείας» και πως ο Εμανουέλ Μακρόν δεν προσέφερε «ούτε δίκαιες ούτε υπεύθυνες» απαντήσεις στην «τριπλή κοινωνική, περιβαλλοντική και δημοκρατική κρίση», αφήνοντας επίσης «πολλές περιοχές στη σκιά» όσον αφορά τα μέτρα και τη χρηματοδότησή τους.
Εν τω μεταξύ, οι Γάλλοι εμφανίζονται πολύ μοιρασμένοι όσον αφορά τη συνέχιση του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» μετά τις ανακοινώσεις του Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway για το τηλεοπτικό δίκτυο LCI, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (54%) θα ήθελε η κινητοποίηση να σταματήσει (έναντι 45%).
Αντίθετα, σε δημοσκόπηση της Odoxa για το franceinfo και τη Le Figaro, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (54%) πιστεύουν πως οι ενέργειες των «κίτρινων γιλέκων» πρέπει να συνεχιστούν, έναντι 46% που επιθυμούν να σταματήσουν. Η επιθυμία να συνεχιστεί το κίνημα μειώνεται ωστόσο σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa που διενεργήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, όταν το 66% των Γάλλων δήλωνε υπέρ της συνέχισής τους.
Οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν είναι εξίσου μοιρασμένες. Το 49% τον χαρακτήρισε «πειστικό (το 13% εντελώς, το 36% μάλλον), έναντι 50% που έχουν την αντίθετη άποψη (το 30% μάλλον όχι, το 20% καθόλου), σύμφωνα με την Opinionway.
Στη δημοσκόπηση της Odoxa, το 40% τον χαρακτήρισε «μάλλον πειστικό», έναντι 59% που έχουν την αντίθετη άποψη. Οι ερωτηθέντες που είπαν ότι τους έπεισε ήταν πολύ περισσότεροι, ωστόσο, σε σχέση με την προηγούμενη ομιλία του Εμανουέλ Μαρκόν στις 27 Νοεμβρίου (21%,είχαν δηλώσει ότι ήταν πειστικός).
Μέσα σ' όλα αυτά, οι καταλήψεις λυκείων και οι κινητοποιήσεις μαθητών για το νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που εισάγει η γαλλική κυβέρνηση συνεχίζονται. Την Τρίτη, όπως ανέφερε το Υπουργείο Παιδείας, δεν λειτούργησαν 450 σχολεία ενώ 60 από αυτά παραμένουν υπό κατάληψη.
Η Ενωση Μαθητών από την πλευρά της εξέφρασαν τη λύπη της για το γεγονός ότι στο διάγγελμά του ο πρόεδρος Μακρόν δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με την εκπαίδευση και ουσιαστικά προανήγγειλαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εβδομάδα – «κόλαση» για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Τα γεγονότα που ίσως φέρουν ντόμινο κατάρρευσης
- Έτσι θα εξαφανίσετε τις γρατσουνιές από τα γυαλιά σας!
- Ειδικά μισθολόγια: Πώς και πότε θα δοθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους-αποστράτους
- Θεσσαλονίκη: 20χρονη χτύπησε το κεφάλι της σε στάση του ΟΑΣΘ! Μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ
- Απίστευτο περιστατικό στα Τρίκαλα: Έσκασε το κινητό του ενώ κοιμόταν
- Εγκαταλελειμμένα 40 παιδιά έως 14 ετών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
- Η απάτη με τους 30.000 εργαζόμενους-«φαντάσματα»
- «Πλημμύρισε» με λουκουμάδες η Κέρκυρα
- Θάνατος 16χρονης Στέλλας: “Ο βιαστής ειδοποίησε τους γιατρούς”
- Η Αλβανία παραχωρεί περιουσίες Ελλήνων ομογενών- Σκληρή απάντηση από το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις News 24|7
- Πόσοι είναι σήμερα οι ατμιστές στην Ελλάδα
- Μητέρα πατροκτόνου στη Ζάκυνθο: "Δεν θα ξεχάσω το ξύλο που έφαγα από αυτόν τον άνθρωπο"
- Πρόταση μομφής στον Μακρόν από την αντιπολίτευση- Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα Λύκεια
- Απειλεί ο Τραμπ: Τείχος στα σύνορα με τη συνδρομή του στρατού
- Μπακογιάννης: Η Αθήνα μια πόλη προσβάσιμη και φιλόξενη για τα άτομα με αναπηρία
- Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ στα ΜΑΤ στην Καισαριανή

- Τελευταία Νέα News 24|7
- Πρόταση μομφής στον Μακρόν από την αντιπολίτευση- Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα Λύκεια
- Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ στα ΜΑΤ στην Καισαριανή
- Μπακογιάννης: Η Αθήνα μια πόλη προσβάσιμη και φιλόξενη για τα άτομα με αναπηρία
- Μητέρα πατροκτόνου στη Ζάκυνθο: "Δεν θα ξεχάσω το ξύλο που έφαγα από αυτόν τον άνθρωπο"
- Απειλεί ο Τραμπ: Τείχος στα σύνορα με τη συνδρομή του στρατού
- Πόσοι είναι σήμερα οι ατμιστές στην Ελλάδα
- Κυβερνητικές πηγές στο News 24/7: "Ο Τσίπρας χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος όλες τις πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών"
- Η "ξεχαρβαλωμένη" πόζα της Σόφης Πασχάλη γίνεται viral
- ΗΠΑ: Τα κινηματογραφικά στούντιο Disney ξεπέρασαν σε έσοδα τα 7 δισ. δολάρια το 2018
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος! [Pics, video]
- Ηράκλειο: Οι πληροφορίες ήταν αληθινές – Τον έπιασαν με ηρωίνη
- Τραμπ: Στέλνει στρατιώτες να χτίσουν το τείχος με το Μεξικό!
- Χρήστος Μάστορας: Τραγούδησε στο Μέγαρο Μουσικής για καλό σκοπό! [pics]
- Αβραμόπουλος: Οι πολίτες προσδοκούν από εμάς να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη που προστατεύει
- Καλά νέα: Παρατείνεται για ένα έτος η προθεσμία ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε το τέλος του Τουρε
- Αναστέλλεται για έναν ακόμη χρόνο ο φόρος υπεραξίας ακινήτων
- Θρίλερ με το Brexit: Φήμες ότι συγκεντρώθηκαν οι επιστολές για την καθαίρεση της Μέι
- Μήνας επιτυχιών για τους Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών