Από τα ξημερώματα της Πέμπτης: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει ψυχρές αέριες μάζες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα και από τα βορειοδυτικά θα έχουμε νέα αλλαγή του καιρού και το επόμενο τριήμερο η θερμοκρασία θα πέσει κατά περίπου 7 βαθμούς σε όλες σχεδόν τις περιοχές.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι υπάρχει ένα ισχυρός αντικυκλώνας στη βορειοδυτική Ευρώπη και ένα πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα ανατολικά.

Μεταξύ αυτών των συστημάτων μέσω του πολικού αεροχειμμάρου μεταφέρονται πολύ ψυχρές αέριες μάζες με πολικά χαρακτηριστικά προς την περιοχή μας. Παράλληλα δημιουργείται ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στο Αιγαίο.

Ψυχρή μεταφορά στην κατώτερη ατμόσφαιρα ( 850 hPa )

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται καλύτερα το σύστημα το οποίο θα μας επηρεάσει με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και αργότερα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 στα πελάγη 7 με 8 και τοπικά και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 βαθμούς Κελσίου με περαιτέρω πτώση την Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις αρχικά πάνω από τα 1000 μέτρα. Βαθμιαία θα χιονίσει σε χαμηλότερο υψόμετρο από τα 400-700 μέτρα και μέχρι το βράδυ θα χιονίσει και στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια αρχικά σε ορεινά και ημιορεινά ενώ μέχρι το μεσημέρι θα χιονίσει και στη πόλη. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 6 με 7 και τοπικά αργότερα 7 με 8 μπ θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ξέρετε ότι: Στις 3 Ιανουαρίου του 1969 είχαμε σφοδρές χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα