Προς ύφεση βαίνει η φωτιά στους Δελφούς-Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Προς ύφεση βαίνει η φωτιά στους Δελφούς. Από τους άντρες της Πυροσβεστικής δόθηκε πραγματικά μάχη για να μην πλησιάσει το πύρινο μέτωπο τον αρχαιολογικό χώρο, το χωριό, αλλά και να μην εκταθεί στο πυκνό δάσος του Παρνασσού.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, δύο οχήματα της Πολιτικής Προστασίας και δύο οχήματα του Δήμου, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη PZL , 4 αεροσκάφη Canadair και ένα ελικόπτερο,

μέχρι να πέσει εντελώς το σκοτάδι.

Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι η φωτιά στην Αρτέμιδα, που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο νεκροταφείο. Από την φωτιά υπέστη ζημιές στον προαύλιο χώρο και εξωτερικά, μία οικία, ενώ κάηκε ένα σταθμευμένο αγροτικό αυτοκίνητο.

Από την Πυροσβεστική σημειώνουν ότι στην περιοχή υπήρχαν πολλά ακαθάριστα οικόπεδα και ξηρά χόρτα. Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής.

Η εικόνα που παρουσιάζουν τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στην χώρα

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Κατάφυτο Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 12 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος PZL.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται νέα φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καβησός Έβρου, σχετικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, δίχως όμως να απειλείται άμεσα. Κινητοποιήθηκαν 39 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη αλλά παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα είναι η φωτιά στην περιοχή Δίλοφο Αγιάς στα Φάρσαλα Λάρισας, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Μύστακας του δήμου Αρριανών Ροδόπης.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα) και Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Keywords
Τυχαία Θέματα