Συνάντηση Πομπέο - Τσαβούσογλου: Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Το μήνυμα των ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο συναντήθηκε την Κυριακή (16/08) με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Σάντο Ντομίνγκο, στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπως έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ Κέιλ Μπράουν, οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών την επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

"Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθουν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο tweet του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

Από τη μεριά του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προχώρησε σε άλλη μία προκλητική ανάρτηση στο Twitter στην οποία ανέφερε: "Συζητήσαμε τις διμερείς μας σχέσεις και σημαντικά ζητήματα όπως η Ανατολική Μεσόγειος, η Λιβύη και η Συρία με τον Υπουργό Εξωτερικών Πομπέο των ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων ενάντια στα προκλητικά βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προκλητικός, Τσαβούσογλου -, Πομπέο,proklitikos, tsavousoglou -, pobeo