Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση προσώπου και χεριών

Ένας άντρας στο Νιου Τζέρσεϋ των ΗΠΑ υποβλήθηκε στην πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση προσώπου και χεριών από τον ίδιο δότη, δύο χρόνια μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που του προκάλεσε εγκαύματα στο 80% του σώματός του. Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, στο Langone Health Center της Νέας Υόρκης.

Το 2018, ο Joe DiMeo καθώς επέστρεφε στο σπίτι του μετά από νυχτερινή βάρδια όταν, αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό

του να τρακάρει και να πιάσει φωτιά. Ο άντρας κατάφερε να επιζήσει όταν ένας περαστικός τον έβγαλε έξω από το φλεγόμενο όχημα.

Ο νεαρός έμεινε σε ιατρικό κώμα για δύο μήνες και στη συνέχεια υπέστη περισσότερες από 20 επανορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις. Τον περασμένο Αύγουστο οι γιατροί βρήκαν Dimeo, ωστόσο λόγω πολλών μεταγγίσεων αίματος στη διάρκεια της νοσηλείας του, υπήρχε πιθανότητα μόλις 6% να βρεθεί ο κατάλληλος δωρητής. Στην χειρουργική επέμβαση η οποία διήρκεσε 23 ώρες έλαβαν μέρος 16 γιατροί, 80 άτομα από το προσωπικό και έξι ιατρικές ομάδες.

"Όταν είδα το πρόσωπό μου για πρώτη φορά, δεν το συνειδητοποίησα. Στην αρχή δεν φαινόταν πραγματικό. Το πρήξιμο μειώνεται κάθε μέρα. Βλέπω τα οστά μου στο μάγουλο τώρα. Είμαι ευγνώμων που μου έδωσαν αυτό το δώρο. Δεν ξέρω πώς να ευχαριστήσω κάποιον που σου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή", δήλωσε ο DiMeo.

"Γνωρίζαμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο", δήλωσε ο Δρ Eduardo Rodriguez, ο οποίος ηγήθηκε της ιατρικής ομάδας που αποτελείτο από 140 άτομα. "Όταν ολοκληρώσαμε την επέμβαση και κοίταξα τον Joe με νέο πρόσωπο και δυο χέρια που έδειχναν τέλεια, ήμουν τόσο περήφανος για την ομάδα που το καταφέραμε εν μέσω μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που κανείς μας δεν είχε ξαναβιώσει", συμπλήρωσε ο γιατρός.

O DiMeo πέρασε 45 ημέρες στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση και στη συνέχεια πήγε σε ένα κέντρο αποκατάστασης όπου έμεινε έως τον Νοέμβριο. Μέχρι στιγμής, οι γιατροί δεν έχουν δει σημάδια απόρριψης του μοσχεύματος. Από τότε που έφυγε από το νοσοκομείο τον Νοέμβριο, ο νεαρός άντρας συνεχίζει την φυσική αποκατάσταση και τη λογοθεραπεία. Ο DiMeo, ο οποίος ζει με τους γονείς του, μπορεί τώρα να ντυθεί και να φάει μόνος του. Μπορεί επίσης να παίξει μπιλιάρδο αλλά και με τον σκύλο του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα