Πώς προφέρεται το Columbia: Το μπέρδεμα με Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή

Τελικά πως προφέρεται το αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia; Το... ερώτημα αυτό απασχόλησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση στη Βουλή της ερώτησης του δεύτερου για την ανομία στα ΑΕΙ, η οποια επεκτάθηκε και στην αναθεώρηση του άρθρου 16.

Ο πρωθυπουργός θέλοντας να απαντήσει στον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος στην πρωτολογία του

κατήγγειλε την απαράδεκτη όπως είπε κατάσταση και εικόνα στα ελληνικα ΑΕΙ, επικαλέστηκε συνεργασία ελληνικού πανεπιστημίου με το Columbia, το οποίο προέφερε Κολούμπια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στη δευτερολογία του υπενθυμίζοντας ότι το Columbia δεν είναι κρατικό αλλά μη κρατικό ΑΕΙ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την ιδεοληψία της αποτρέπει τη δημιουργία ενός Columbia στην Ελλάδα, αναφερόμενος για άλλη μία φορά σε ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16. Προέφερε όμως το όνομα του πανεπιστημίου ως Κολάμπια.

Ο κ.Τσίπρας στην τριτολογία του θέλησε να ανταπαντήσει στον κ.Μητσοτάκη και αρχικά ανέφερε το πανεπιστήμιο ως Κολούμπια, αλλά το διόρθωσε λέγοντας: “Με συγχωρείτε, Κολάμπια” και πρόσθεσε γελώντας: “Εγώ δεν είμαι τόσο άριστος”, ενώ στη συνέχεια το ανέφερε και εκείνος ως Κολάμπια, αλλά ειρωνικά.

Τελικά πως προφέρεται το Columbia; Ακουστε την ορθή προφορά σύμφωνα με το pronouncenames.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Columbia, Μητσοτάκη - Τσίπρα, Βουλή,pos, Columbia, mitsotaki - tsipra, vouli