Πώς οι κομάντο των ΕΚΑΜ έπιασαν τους επικίνδυνους δραπέτες

Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησαν οι κομάντος των ΕΚΑΜ στους δύο επικίνδυνους κακοποιούς και δραπέτες από το λιμάνι του Πειραιά, τους οποίους συνέλαβαν ύστερα από μία καλοσχεδιασμένη και αστραπιαία έφοδο σε ισόγειο διαμέρισμα που είχαν βρει κρησφύγετο, επί της οδού Ανδριανού 24, στη Νέα

Φιλαδέλφεια.

Η πληροφορία ότι είχαν βρει καταφύγιο εκεί είχε περιέλθει στους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και έτσι στήθηκε η παρακολούθηση και καλοσχεδιασμένη επιχείρηση μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Με το που έγινε αντιληπτό από τους επικεφαλής αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή, τότε οι κομάντος των ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα και ακινητοποίησαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τους δύο επικίνδυνους κακοποιούς.

Κατά την ανάκρισή τους δεν «έσπασαν» ούτε λεπτό, κάτι που μάλλον ανέμεναν οι αστυνομικοί από τόσο σκληρούς ποινικούς και δεν έδωσαν κανένα στοιχείο τόσο για τον σχεδιασμό της απόδρασης, όσο για τα οχήματα διαφυγής και το άτομο που τους παρείχε το καταφύγιο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από την Ασφάλεια βεβαίως θεωρούν πως πρόκειται για μια καλοσχεδιασμένη απόδραση μέσα και έξω από τις Φυλακές με τους εντολείς τους πιθανόν να είχαν σχέδια για την χρησιμοποίηση των συγκεκριμένων κακοποιών και ψυχρών δολοφόνων.

Οι δύο επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί κατάφεραν το βράδυ της Τετάρτης να αποδράσουν από το λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους από τις Φυλακές Κορυδαλλού στις Φυλακές Χανίων, μαζί με άλλους 9 κρατούμενους.

Κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο της γραμμής για Κρήτη, στο λιμάνι του Πειραιά, τέσσερις από τους κρατούμενους κατάφεραν να προκαλέσουν φασαρία, να επιτεθούν στους αστυνομικούς και να καταφέρουν να διαφύγουν.

Ο ένας συνελήφθη σχεδόν αμέσως από άντρα του λιμενικού που είδε το συμβάν, ενώ ο δεύτερος καταδιώχθηκε από αστυνομικούς και στο τέλος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Από τους τέσσερις Αλβανούς δραπέτες οι δύο που κατάφεραν να διαφύγουν έχουν βαρύ ποινικό μητρώο. Ο ένας είναι ο εκτελεστής της συμμορίας εκβιαστών και εμπόρων ναρκωτικών του κασκαντέρ του Τσακ Νόρις, Βασίλη Βαρελά, γνωστός και ως «Μπιλ ο Καναδός» που κυριαρχούσε στην Μεσσηνία και μάλιστα είχε εκτελέσει «συμβόλαιο θανάτου» τον Νοέμβριο του 2011 σε βάρος ενός 35χρονου Αλβανού και του μόλις δύο ετών γιου του.

Είχε σχεδόν αποκεφαλίσει με μαχαίρι πρώτα το παιδί μπροστά στα μάτια του πατέρα του, με τον οποίο είχε διαφορές ο Βαρελάς και στη συνέχεια είχε εκτελέσει με μία σφαίρα στο κεφάλι τον 35χρονο. Οι δύο τους βρέθηκαν νεκροί μέσα στο ποτάμι του Παμισού στη Μεσσηνία, που ο δράστης είχε ρίξει το αυτοκίνητό τους.

Επίσης, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας εκτελεστής που συνελήφθη περίπου έναν μήνα μετά στο Πόρτο Ράφτη, ύστερα από επιχείρηση της ΕΚΑΜ, ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία σε βάρος ενός 32χρονου Έλληνα στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, τον Νοέμβριο του 2008 και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός άλλου Έλληνα, τον Μάρτιο του 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια, πάλι κατ' εντολή του «Μπιλ του Καναδού».

Ο δεύτερος Αλβανός δραπέτης είναι επίσης φοβερά επικίνδυνος κακοποιός και μέλος μαφιόζικης συμμορίας της Δυτικής Αττικής, με πλήθος κλοπών, ληστειών και ανθρωποκτονίας που είχε διαπράξει στην Ελευσίνα.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται για να διαπιστωθεί και να εξιχνιαστεί ποια άτομα ακόμα εμπλέκονται γύρω από αυτή την απόδραση και με τι σκοπούς. Σίγουρα πάντως πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ, μετά το φιάσκο του Μεταγωγών της Κρήτης, που φάνηκε πως δεν ήταν προετοιμασμένοι κατάλληλα για τα άτομα που είχαν αναλάβει να συνοδεύσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα