Πώς να αποφύγεις το χωρισμό και το διαζύγιο

Ο χωρισμός είναι μια επιλογή σε μια σχέση ή ένα γάμο που δεν πηγαίνει καλά. Πολλά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα που δυσκολεύουν την επικοινωνία μεταξύ τους, καταλήγουν στην απόφαση ενός χωρισμού ή ενός διαζυγίου. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η λύση για κάθε πρόβλημα. Αν το θέλεις πραγματικά, υπάρχει τρόπος να μην επιτρέψεις στα προβλήματα που προκύπτουν να οδηγήσουν το γάμο σου στο διαζύγιο.

Η θεραπεία ζεύγους, ή αλλιώς γνωστή ως συμβουλευτική ζεύγους, στοχεύει στο να βοηθήσει τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη

σχέση τους να βρουν λύση ή να λάβουν την πιο σωστή απόφαση. Το σημαντικό είναι ότι οι συνεδρίες πραγματοποιούνται ταυτόχρονα για το ζευγάρι, το οποίο, παρουσία ο ένας του άλλου, καλείται να συζητήσει ζητήματα σχέσεων, συναισθημάτων ή ακόμη και προσωπικών στόχων και ονείρων. Η συζήτηση μπορεί να στραφεί γύρω και από προβλήματα στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

Η θεραπεία ζεύγους μπορεί να στοχεύσει και στην αντιμετώπιση ενός διαζυγίου από τους γονείς και στη συμβουλευτική για το πώς θα το χειριστούν απέναντι στα παιδιά τους. Μπορεί, επίσης, να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων, να δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν στη σχέση ή την ερωτική τους διάθεση, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στα παιδιά.

Σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει και στη διαχείριση ενός διαζυγίου, καθώς παρέχονται συμβουλές για το πώς θα το πουν στα παιδιά, ποια είναι η σωστή στάση που πρέπει να κρατήσουν και τι θα βοηθήσει περισσότερο τα παιδιά αναλόγως της ηλικίας στην οποία βρίσκονται.

Οι συνεδρίες που θα χρειαστούν δεν είναι προκαθορισμένες. Εξαρτώνται από το στόχο που έχει θέσει το ζευγάρι και πότε θα νιώσουν ότι έχει επιτευχθεί.

Πολλά ζευγάρια πλέον, επιλέγουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση ή στο γάμο τους, όταν βλέπουν ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν έτσι όπως τα ονειρεύτηκαν. Το σημαντικό είναι να γίνουν και από τις δύο πλευρές βήματα προς τη βελτίωση της σχέσης τους και τη διόρθωση τυχόν προβλημάτων. Ένας πολύ συχνός αποτελεσματικός τρόπος είναι αυτός της θεραπείας ζεύγους, που αποτελεί μία “κοινή ώρα” για το ζευγάρι για να συζητήσει πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν τη σχέση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα