Πολυτεχνείο: Επιτυχημένη η δράση του "Αίαντα" - Απετράπη η "ένωση" αναρχικών

Απόλυτη ικανοποίηση υπάρχει στην πολιτική και την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την επιτυχημένη αντιμετώπιση των ταραξιών στο Πολυτεχνείο. Μάλιστα την ικανοποίηση αυτή εξέφρασαν στους επικεφαλής αξιωματικούς, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος που επισκέφτηκαν πριν από λίγο το Κέντρο Επιχειρήσεων στην ΓΑΔΑ.

Πλήρως επιτυχημένη θεωρείται στρατηγική που ακολουθήθηκε

και η πρώτη εμφάνιση της «αύρας» στα επεισόδια του Πολυτεχνείου.

Ο «Αίαντας Ι» και ο «Αίαντας ΙΙ» όπως είναι οι επιχειρησιακές ονομασίες των δύο υδροβόλων οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. που χρειάστηκε να ανεφοδιάσουν τουλάχιστον τρεις φορές νερό, μαζί με τις συνεχείς αντεπιθέσεις των διμοιριών ψηλά στην οδό Στουρνάρη εξασφάλισαν την απομόνωση των 50 καταληψιών εντός του ΕΜΠ και απετράπη η ενίσχυσή τους με περισσότερους ταραξίες και νέα πολεμοφόδια από τους κουκουλοφόρους που αναπτύχθηκαν γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων.

Πλέον, με τις περισσότερες ομάδες των κουκουλοφόρων εκτός Πολυτεχνείου να έχουν απωθηθεί από τις διμοιρίες και τις βολές νερού υπό υψηλή πίεση από τους «Αίαντες» να έχουν αποτρέψει την προσέγγιση όσων το επιχείρησαν και να έχουν περιορίσει τις δυνατότητες επιθέσεων των καταληψιών οι εντάσεις έχουν αρχίσει να εξασθενούν και να σημειώνονται μόνο σποραδικές απόπειρες από πλευρά καταληψιών που αντιμετωπίζονται.

Από τις σφοδρές συγκρούσεις στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων που προηγήθηκαν, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση ακόμη για πολίτες. Συνολικά από τα επεισόδια που έγιναν έξω από την ΓΑΔΑ και στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο, έγιναν 22 προσαγωγές εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολυτεχνείο, Επιτυχημένη, Αίαντα - Απετράπη,polytechneio, epitychimeni, aianta - apetrapi