"Πόλεμος" Δρογώση - Πετράκου για τον κορονοϊό και τους αρνητές του

Μια διαδικτυακή διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Στάθη Δρογώση και Γρηγόρη Πετράκο, σχετικά τον κορονοϊό, τις θεωρίες συνωμοσίας και τη λογοκρισία.

Συγκεκριμένα, οι δύο τραγουδοποιοί προχώρησαν εκατέρωθεν σε αναρτήσεις στο Facebook, όπου εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με το κατά πόσο οι καλλιτέχνες θα πρέπει να παίρνουν θέση στο θέμα της πανδημίας και το πόσο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όταν τοποθετούνται επί τόσο σημαντικών ζητημάτων, καθώς αποτελούν δημόσια πρόσωπα και δύνανται να διαμορφώσουν τη γνώμη του κοινού

τους.

Αφορμή για όλα αυτά στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του τραγουδοποιού Παντελή Θαλασσινού, ο οποίος είχε εκφέρει προ ημερών κάποιες αμφιλεγόμενες απόψεις σχετικά με τον κορονοϊό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ενώ στη συνέχεια διέγραψε τις αναρτήσεις του μετά από πλήθος αρνητικών σχολίων που έλαβε.

Πώς ξεκίνησε η κόντρα

Αρχικά, ο Στάθης Δρογώσης είχε σχολιάσει με ανάρτησή του τα λεγόμενα του Παντελή Θαλασσινού, με μια γενικότερη τοποθέτηση για τη στάση των καλλιτεχνών στο θέμα του κορονοϊού.

Ο Γρηγόρης Πετράκος διαφώνησε με τον Στάθη Δρογώση και χρησιμοποιώντας την ανάρτησή του, τοποθετήθηκε εναντίον του, κάνοντάς του προσωπική επίθεση σχετικά με την καλλιτεχνική του υπόσταση και υποστηρίζοντας πως είναι με το μέρος της κυβέρνησης, αλλά και ότι κάνει επίθεση στην ελευθερία.

Επίσης, έκανε αναφορά και στην πρόσφατη απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη όσοι διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας.

Με τη σειρά του ο Στάθης Δρογώσης ανταπάντησε στον Γρηγόρη Πετράκο, κάνοντας λόγο για "ψεκασμένες ανοησίες" και λέγοντάς του πως θα πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες.

Οι αναρτήσεις τους

Keywords
Τυχαία Θέματα