Πολάκης: Απόδειξη σεβασμού η ισότιμη αντιμετώπιση του Κυμπουρόπουλου

«Η απόδειξη του σεβασμού μου προς τον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν ότι εγώ τον αντιμετώπισα ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στην αντιπαράθεσή του με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ. Σε σχέση με το αίτημα που του έχει γίνει να ζητήσει συγγνώμη από τα άτομα με αναπηρία, ο Π. Πολάκης σημείωσε ότι «την συγγνώμη την ζητήσαμε με αυτά που κάναμε στον χώρο της Υγείας» για αυτά τα

άτομα περιγράφοντας αναλυτικά αυτά τα μέτρα, ενώ έκλεισε την ομιλία του με δύο κρητικές μαντινάδες.

Ο Π. Πολάκης επισήμανε ότι τα συστημικά ΜΜΕ συσκότισαν την δίωξη κατά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα αναδεικνύοντας την υπόθεση Κυμπουρόπουλου. Ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην διαφωνία του με το πολιτικό σχόλιο του Στ. Κυμπουρόπουλου για τα επιδόματα και τα μόρια για τα άτομα με αναπηρία κάνοντας λόγο για «κατ’ αρχήν άστοχη δήλωση». Ο Π. Πολάκης υπογράμμισε ότι το δίλημμα που έθεσε ο Στ. Κυμπουρόπουλος «δεν υπάρχει», καθώς «οι ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία προϋποθέτουν χορήγηση μορίων κι επιδομάτων, καθώς δεν ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία».

Ο Π. Πολάκης σημείωσε ότι η δήλωση του Στ. Κυμπουρόπουλου είχε «πολιτικό περιεχόμενο κι ιδεολογικό πρόσημο» κι έγινε σε μία συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, λίγο μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την περικοπή του δώρου Χριστουγέννων και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ εναντίον του επιδόματος ανεργίας.

Προσωπική επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη: Ανεπαρκής, θα τον αντικαταστήσουν στις 26 Μάη

Ο Π. Πολάκης επιτέθηκε σε υψηλούς τόνους στον Κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ως «ανεπαρκή» και χαρακτηρίζοντας την χθεσινή του ομιλία ως «ανερμάτιστη» και «συνονθύλευμα τσιτάτων». Ο Π. Πολάκης εκτίμησε ότι αυτά που είπε ο Κ. Μητσοτάκης «του επέβαλε να τα πει το γνωστό συγκρότημα της διαπλοκής που είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΝΔ», ενώ προέβλεψε ότι τα στελέχη της ΝΔ θα ξεκινήσουν άμεσα μετά τις 26 Μάη τις διαδικασίες αντικατάστασής του.

Ο Π. Πολάκης εξέφρασε ενόχληση γιατί πρώτη φορά κατατίθεται πρόταση μομφής εναντίον υπουργού για συμπεριφορά και ξεκαθάρισε ότι προτιμά να λέει δημοσίως την αλήθεια παρά να καταφεύγει στην «υποκριτική κομψότητα». Ο Π. Πολάκης τόνισε ότι «η πρώτη μου φασιστική ενέργεια» ήταν η κατάργηση του πεντάευρου στα νοσοκομεία κι η καθολική πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ δήλωσε ότι «είμαι επικίνδυνος για την δικιάς σας Δημοκρατία» κάνοντας αναφορές στα θαλασσοδάνεια και στην σχέση του Κ. Μητσοτάκη με την SIEMENS.

Υπονοούμενα για τον διορισμό του Κ. Μητσοτάκη στην Εθνική Τράπεζα

«Ούτε εγώ, ούτε η γυναίκα μου έχουμε off-shore, ούτε χρηματοδοτούμαστε από άγνωστες off-shore» συμπλήρωσε ο Π. Πολάκης, ενώ σημείωσε ότι «οι συνεργάτες μου είναι ιδιοκτήτες συνεργείων μοτοσυκλετών οι συνεργάτες μου, δεν ασελγούσαν σε ανήλικα». Ο Π. Πολάκης υπογράμμισε ότι δούλεψε σκληρά για να βρεθεί εκεί που είναι επαγγελματικά και δεν βρήκε δουλειά «επειδή ήμουν ο γιός του μπαμπά μου» αφήνοντας υπονοούμενα για παρέμβαση του Κώστα Σημίτη στον Θόδωρο Καρατζά για να διοριστεί στην Εθνική Τράπεζα ο Κ. Μητσοτάκης.

«Εσείς εκπροσωπείται την Ελλάδα των λίγων, των τζακιών που κάθισαν στο σβέρκο του λαού» επισήμανε ο Π. Πολάκης αποδίδοντας τις επιθέσεις προς την κυβέρνηση στο «σπάσιμο» του τριγώνου της διαπλοκής και προς τον ίδιο προσωπικά στο ότι «70 εκατ. ευρώ έχουν χάσει μόνο από το ΚΕΕΛΠΝΟ τα συστημικά ΜΜΕ», χρήματα που «τα κάναμε τεχνητά μέλη για τους ανάπηρους». Ο Π. Πολάκης πρόσθεσε ότι «μας πολεμάνε γιατί δεν διαπραγματευόμαστε με γάτες Ιμαλαΐων».

Keywords
Τυχαία Θέματα