Πέτσας για Oruc Reis: "Δεν χρειάζεται να μας τεστάρει κανείς. Είμαστε έτοιμοι"

Στην παράνομη είσοδο του τουρκικού σκάφους Oruc Reis, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το τουρκικό σκάφος εισέλθε στο ελληνικό FIR το πρωί της Παρασκευής και αποχώρησε το πρωί του Σαββάτου.

"Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis μπήκε στην ελληνικη υφαλοκρηπίδα χθες,

Παρασκευή, πιθανότατα λόγω των καιρικών συνθηκών", τόνισε ο κ. Πέτσας. Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι "αυτό που εμείς βλέπουμε με βάση την πληροφορία από τους ανθρώπους που πήγαν εκεί, από τη φρεγάτα που έφθασε στο σημείο με όλα τα μέσα που έχει ο Ελληνικός Στρατός να ελέγξει την περιοχή μας, είδαμε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που οφείλεται μάλλον στις καιρικές συνθήκες. Από κει και πέρα εμείς παρακολουθούμε ψύχραιμα όλες αυτές τις εξελίξεις και αυτό που πρέπει να ξέρουν οι Ελληνες είναι ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα αλλά θα πράξει αυτό που πρέπει με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση".

Ερωτηθείς για το αν επρόκειτο για ένα είδος "τεστ" από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι "δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει, είμαστε έτοιμοι".

Τέλος, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας.

Συγκεκριμένα είπε ότι είχε ενημερωθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας από πολύ νωρίς το πρωί και ενημερωνόταν συνεχώς μέχρι το βράδυ. "Φυσικά έγινε και πλήρης ενημέρωση του πρωθυπουργού όταν ολοκληρώθηκε όλη αυτή η διαδικασία, το απόγευμα στις 6 ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου".

Keywords
Τυχαία Θέματα