Πέθανε ο Γρηγόρης Φαληρέας, ιστορικός μουσικός παραγωγός και "πατέρας" των Imam Baildi

Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Φαληρέας, που μαζί με τον αδελφό του Τάσο υπήρξαν επί δεκαετίες από τους σημαντικότερους και πιο δημιουργικούς παράγοντες της ελληνικής δισκογραφίας.

Οι αδελφοί Φαληρέα διατηρούσαν στο Κολωνάκι το ιστορικό δισκοπωλείο Pop Eleven, αλλά και την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία "Αδελφοί Φαληρέα" μέσω της οποίας συνεργάστηκαν με σημαντικούς καλλιτέχνες και διοχέτευσαν στην αγορά εκατοντάδες σημαντικά άλμπουμ.

Ο

Γρηγόρης Φαληρέας ήταν και πατέρας των Ορέστη και Λύσσανδρου Φαληρέα, ιδρυτικών μελών του αγαπημένου συγκροτήματος Imam Baildi που τα τελευταία χρόνια επανασύστησε στο κοινό μεγάλες μουσικές επιτυχίες του παρελθόντος, όπως τα "Ακρογιαλιές Δειλινά", "Αργοσβήνεις Μόνη", κ.α., με έναν εντελώς πρωτότυπο και "φρέσκο" ήχο.

Ο θάνατος του θρυλικού παραγωγού έγινε γνωστός μέσα από τη συγκινητική ανάρτηση της τραγουδίστριας Κρίστης Στασινοπούλου, στην οποία έγραψε:

«Αναπαύσου σε ειρήνη Γρηγόρη

Τι να πρώτο-γράψω για σένα… Για τη πολύχρονη φιλία μας και τα οικογενειακά γλέντια που οργάνωνες στου Γκύζη, για το υπόγειο Pop 11 που με μεγάλωσε και διαμόρφωσε τα μουσικά μου γούστα ήδη από την εποχή της χούντας και της μεταπολίτευσης, για την εταιρία Αδελφών Φαληρέα που έβγαλε τον πρώτο μου δίσκο, για τον αδελφό σου τον Τάσο, για τους γιούς σου, με τους οποίους ακολουθούμε πια παρόμοιους δρόμους, για τις μουσικές εκδόσεις στις οποίες ακόμα ανατρέχω και ακούω.

Είναι καιρός τώρα που κάθε τόσο μου ‘ρχεται να γράψω περί όλων αυτών, τόμους ολόκληρους ιστοριών… αλλά είναι και που δεν συμπαθώ την παρελθοντολογία. Μας έβαλες όμως όλους σε αυτό το blue mood σήμερα, με το που μάθαμε ότι μας την έκανες...».

Η κηδεία του Γρηγόρη Φαληρέα θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 11 το πρωί στο Α' Νεκροταφείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα