Περιμένουν "δεύτερο γύρο διεμβολισμού" από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

“Δεύτερο γύρο” διεμβολισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένουν στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 30% των προσώπων που έχει στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ και δη την “εκσυγχρονιστική” πτέρυγα του, το “εκσυγχρονιστικό” ΠΑΣΟΚ, που είχε προεκλογικά ανοιχτή γραμμή με τη Νέα Δημοκρατία

και επεδίωκε τη συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Τα περισσότερα, μάλιστα, από τα στελέχη αυτά φέρονται και να ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, κόμμα που εκλογικά είχε τις μεγαλύτερες διαρροές η Χαριλάου Τρικούπη.

Ένα, τουλάχιστον, μέλος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με στελέχη της ΝΔ, διαμηνύει ωστόσο ότι τον εμποδίζει το “αριστερό παρελθόν του” να περάσει τον Ρουβίκωνα. Δυο, τουλάχιστον, μέλη της προηγούμενης ΚΟ αναμένουν “νεύμα” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και θα προτιμούσαν αυτό να γίνει λίγο αργότερο, καθώς ήδη αποστασιοποιούνται από τη δράση του κόμματός του. Και αρκετά μεσαία στελέχη βρίσκονται σε “στάση αναμονής”.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν σε μεγάλο βαθμό “προεξοφλημένο” το πολιτικό κόστος από τέτοιες κινήσεις, όμως κατανοούν τα επιπρόσθετα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στην προσπάθεια της ηγεσίας να χτίσει μια “υγειονομική ζώνη” γύρω από το ΚΙΝΑΛ, ώστε να σταματήσουν οι διαρροές τόσο προς ΝΔ όσο και προς ΣΥΡΙΖΑ- οι οποίες αναμένονται από τη νέα πρωτίστως χρονιά, κατά το Συνέδριο που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας, κυρίως όμως λίγους μήνες μετά από αυτό και αναλόγως των διεργασιών.

Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, είναι

οργισμένη με τη στρατηγική που μετεκλογικά εφαρμόζει έναντι του ΚΙΝΑΛ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν δείχνει ωστόσο διατεθειμένη να προχωρήσει σε βιαστικές κινήσεις, που θα “νομιμοποιήσουν” στελέχη της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος να επιταχύνουν τις διεργασίες μετακίνησής τους προς τη ΝΔ. Πολλά, βεβαίως, θα κριθούν προοπτικά και από το πόσο στέρεα θα πατά στο έδαφος η νέα κυβέρνηση, αλλά και τι ποσοστά (και συνεπώς τι προοπτική) θα δίνουν οι δημοσκοπήσεις για το Κίνημα Αλλαγής...

Keywords
Τυχαία Θέματα