Πειραιάς: Κλειστά σχολεία λόγω δυσοσμίας- "Δεν φταίμε εμείς" λέει η ΕΥΔΑΠ

Δεκαέξι σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, λόγω της έντονης δυσοσμίας που παρατηρείται αυτές τις μέρες στην ευρύτερη περιοχή.

«Είναι εύλογες οι ανησυχίες και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων» δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο δήμαρχος Κερατσινίου

- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίοι ωστόσο τόνισαν πως προς το παρόν, δεν υπάρχει ταυτοποίηση του ρύπου και κανένας ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός.

Με απόφαση της αντιπεριφέρειας Πειραιά, γίνονται έλεγχοι από κλιμάκιο των επιθεωρητών Περιβάλλοντος και των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή αλλά και το είδος της ρύπανσης.

Η ΕΥΔΑΠ, πάντως, τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της ότι «δεν φέρει ευθύνη» για τη δυσοσμία στον Πειραιά. «Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του φαινομένου της δυσοσμίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η ΕΥΔΑΠ πραγματοποίησε ενδελεχείς ελέγχους και διαβεβαιώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος που διαπερνά την περιοχή και φυσικά στις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας. Συνεπώς, η ΕΥΔΑΠ δεν φέρει καμία ευθύνη για τη δυσοσμία που επικρατεί στην περιοχή. Μάλιστα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη σχολείου στη Ψυτάλλεια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα», επισημαίνει.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά σήμερα είναι τα εξής: 5ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, 1ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 2ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 3ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 13ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, 21ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, 6ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, 1ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, 4ο Λύκειο Κερατσινίου, 1ο Λύκειο Δραπετσώνας, 2ο Λύκειο Δραπετσώνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα