Πέφτει η θερμοκρασία την Τρίτη – Μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες την Τρίτη. Τοπικά πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές για Αττική, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα και Εύβοια σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη δυτική Ευρώπη. Τα συστήματα αυτά δημιουργούν ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας και με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται

θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αλγερίας βορειότερα. Η ροή αυτή δημιουργείται καθότι απουσιάζει ο αντικυκλώνας των Αζορών που συνήθως βρίσκεται αυτή την περίοδο ενισχυμένος.

Στη περιοχή μας προβλέπεται μεταβολή του καιρού στα βόρεια καθώς θα εισβάλλουν ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια.

Την Τρίτη στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα νότια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς στα δυτικά τους 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικά και τους 37 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 25 Ιουνίου 1968 είχαμε ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες στην Αττική.

Keywords
Τυχαία Θέματα