Παράταση του lockdown "έδειξε" ο Μητσοτάκης

Κατά την τηλεδιάσκεψη με τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, με αντικείμενο τον πόλεμο κατά του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση όσων ιατρών υπηρετούν σε ΜΕΘ σήμερα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά “έδειξε” και παράταση του lockdown και μάλιστα χωρίς σχεδιασμό με βάση ημερομηνίες, αλλά με βάση τα ιατρικά δεδομένα.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η

κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, έχοντας στη διάθεσή της μεγαλύτερο όγκο επιδημιολογικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος, η άρση του lockdown επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Ο σχεδιασμός αυτός όμως έχει ούτως ή άλλως εγκαταλειφθεί, υπήρχε πάντως η πρόθεση να ξεκινούσε σε βήματα η σταδιακή χαλάρωση περιορισμών από τις 7 Δεκεμβρίου και μετά, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα λάμβανε τις οριστικές της αποφάσεις την Παρασκευή.

Πλέον οι οριστικές αποφάσεις μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα και το κυριότερο, ο οποιος σχεδιασμός δεν θα αφορά ημερομηνίες, αλλά τα επιδημιολογικά δεδομένα.

"Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας", επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πλέον οι "πρώτες ενδείξεις για μία μείωση του αριθμού των κρουσμάτων".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παράταση, Μητσοτάκης,paratasi, mitsotakis