Παππάς: Nα επανεξεταστεί το τέλος σε smartphones και tablets

Την θέση ότι το τέλος 2% που επιβλήθηκε σε smartphones, tablets και ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα πρέπει να επανεξεταστεί, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τεχνολογίας και Επικοινωνιών, Νίκος Παππάς, στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Οι Κάππα Κάππα", με τον Μανώλη Κοττάκη και την Βούλα Κεχαγιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα έπρεπε να υπάρξει ενδεχομένως μία λύση

που θα προσανατόλιζε το συγκεκριμένο τέλος σε συσκευές με μεγάλη υπολογιστική ισχύ που κατά τεκμήριο χρησιμοποιούνται για το "κατέβασμα" προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας. "Βεβαίως πρέπει να υπάρχει ένα εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα", υπογράμμισε ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας πως πρέπει να αποφεύγονται οριζόντια μέτρα τα οποία δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα.

Όπως είπε ο υπουργός, γίνεται μία προσπάθεια περαιτέρω εξοικείωσης του κόσμου με τις κινητές συσκευές μέσω των προγραμμάτων ψηφιοποίησης του Δημοσίου, του ψηφιακού μετασχηματισμού του γεωργικού τομέα που απαιτούν μεγαλύτερη χρήση τέτοιων συσκευών από όλους.

Όπως είπε ο κ. Παππάς δεν υπάρχει τυπική συναρμοδιότητα των υπουργείων, όμως θα πρέπει να βρεθεί μία λύση που να μη διαταράσσει την αναγκαία διάχυση αυτών των τεχνολογιών.

Για τα πρόσφατα τεκταινόμενα στην Γάζα, ο κ. Παππάς είπε ότι προκαλούν θλίψη και αποστροφή και απαιτείται μία καθαρή τοποθέτηση από τους διεθνείς οργανισμούς. Όπως τόνισε, η δυσανάλογη χρήση βίας οδηγεί σε δεκάδες θανάτους και χιλιάδες τραυματισμούς και δεν κάνει κανέναν να αισθάνεται ασφαλέστερος.

Για την σχετική τοποθέτηση του υπουργείου Εξωτερικών, που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτήρισε καθαρή και σοβαρή και ζήτησε την ενίσχυση των προσπαθειών των διεθνών οργανισμών προς την κατεύθυνση της αποτροπής ανάλογων φαινομένων. "Το υπουργείο Εξωτερικών καλώς κινήθηκε όπως κινήθηκε στα πλαίσια της διεθνούς διπλωματίας και της διεθνούς θέσης της χώρας".

Σχετικά με τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Caravel, ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε "ευτυχές" το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΧΑ είναι ένα ζωντανό κόμμα με εσωτερικό διάλογο στο οποίο υπάρχουν δυνάμεις που δεν είναι στατικές και επανεξετάζουν την ύπαρξη τους με βάση το επίδικο της συγκυρίας, το οποίο, όπως είπε, εν προκειμένω είναι "αν το κόμμα μας θα κάνει τα κατάλληλα ανοίγματα και στην αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή για να συνεχίσει να είναι ο κορμός της προοδευτικής συμπαράταξης που θα εγγυηθεί μια αριστερή μακροχρόνια προοδευτική διακυβέρνηση", και πρόσθεσε πως υπάρχει η συνείδηση ότι "κάποια λάθη που κάναμε στο παρελθόν δεν πρέπει να τα επαναλάβουμε σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές".

Keywords
Τυχαία Θέματα