Παππάς: 1,1 εκατ. θεατές είδαν χθες ποδόσφαιρο στην ΕΡΤ

«Χθες 1,1 εκατ. θεατές είδαν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην ΕΡΤ, τι θα πούμε σε αυτούς; Στο 1,5 ευρώ το ανταποδοτικό τέλος κι όποιος γουστάρει ποδόσφαιρο στη συνδρομητική;» τόνισε ο Νίκος Παππάς απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για την κατάσταση στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ αρχίζει να επανακάμπτει σε θεαματικότητα

μετά το πλήγμα που υπέστει λόγω του «μαύρου», με τις αθλητικές μεταδόσεις να φτάνουν και το 30%, «όσο κι αν στεναχωριούνται τα συμφέροντα». Για μετατροπή της ΕΡΤ σε «φερέφωνο κυβερνητικής προπαγάνδας» έκανε λόγο η ΝΔ.

Παππάς: Δεν έχετε μετανιώσει για το μαύρο

Ο Ν. Παππάς κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν έχει μετανιώσει για το «μαύρο» σημειώνοντας ότι η επιδίωξή της για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι «να είναι παρίας η δημόσια τηλεόραση κι ασύδοτα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια». Ο Ν. Παππάς αντέτεινε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι «ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου κι ανάπτυξη με ισχυρό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα».

Εισπράξαμε 500 εκατ. ευρώ που οι προηγούμενοι δεν είχαν τη βούληση να εισπράξουν

Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι από την σημερινή κυβέρνηση έχουν εισπραχθεί σε 500 εκατ. ευρώ που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν την βούληση να εισπράξουν, συγκεκριμένα 170 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες κι 180 εκατ. ευρώ από τον φόρο διαφήμισης, όπως κι επιπλέον 125 εκατ. από το φόρο διαφήμισης που αναμένεται να εισπραχθούν.

Παράλληλα, ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε στο κόστος που προκάλεσε η επιλογή του «μαύρου» κάνοντας αναφορά στην επιτροπή ορκωτών λογιστών που θα υπολογίσει το κόστος αυτό. Ο Ν. Παππάς δεν άφησε στο απυρόβλητο και την εκμετάλλευση της εικόνας της ΕΡΤ από τα ιδιωτικά κανάλια σχολιάζοντας ότι «θα έρθει η ώρα η διοίκηση να διεκδικήσει όσα δικαιούται».

Ν. Δένδιας: «Ηρώδης» κι όχι κήρυκας της πολυφωνίας ο Ν. Παππάς

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας κατηγόρησε τον Ν. Παππά ότι με τον αρχικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επιχείρησε να ελέγξει την ενημέρωση και τώρα έρχεται εδώ ως «ο κήρυκας της πολυφωνίας». Μάλιστα, ο Ν. Δένδιας σχολίασε δηκτικά ότι αυτό είναι «σαν να έβαζαν τον βασιλιά Ηρώδη ως υπεύθυνο για την βρεφονηπιακή εκπαίδευση». Οι βουλευτές της ΝΔ τόνισαν ότι η ΕΡΤ επί της σημερινής κυβέρνησης έχει μετατραπεί σε εργαλείο προπαγάνδας, αλλά και παλαιοκομματικών πρακτικών μετά από συμβιβασμό της κυβέρνησης με το σύστημα Καλφαγιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα