Παπαδημούλης: Ο Τσίπρας δεν έχει ανάγκη από τσιπροφύλακες

“Για να ξαναγίνουμε κυβέρνηση χρειαζόμαστε το Συνέδριο να είναι σύνθεσης απόψεων, συσπείρωσης και νίκης, με πρόταγμα το πολιτικό μας σχέδιο και το πρόγραμμά μας” είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας στo “Κόκκινο”, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου πρόσθεσε οτι “αυτά πρέπει να μπουν τάχιστα ως προτεραιότητες στην ατζέντα” και είπε χαρακτηριστικά οτι πρέπει να αποφευχθούν στείρες αντιπαραθέσεις και δεν χρειάζονται τσιπροφύλακες, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο αδιαφιλονίκητος

ηγέτης.

«Αποδεικνύεται μέσα σε λίγους μήνες ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός» συμπλήρωσε ο ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε “όμηρο των βαρώνων, του ποδοσφαίρου, του χρήματος, των ΜΜΕ, ακόμη και του κόμματός του όπως έδειξε η υπόθεση Σαμαρά”.

Κατά τον ίδιο, “μας πάει πάρα πολύ πίσω η σημερινή ΝΔ, είναι ένα μείγμα παλιάς ΕΡΕ, ΛΑΟΣ και άκρα νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως έδειξαν οι χθεσινές δηλώσεις Γεωργιάδη ότι βλάπτει την οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας, ή ο τραγέλαφος με το προσφυγικό-μεταναστευτικό".

Ο κ. Παπαδημούλης συνέχισε λέγοντας πως “για το λόγο αυτό επιβάλλεται ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να επιταχύνουμε το βηματισμό μας, με πρώτη προτεραιότητα μία πιο δυναμική, πειστική, ορατή καθημερινή αντιπολίτευση, πολιτική, κοινωνική και κινηματική. Να βάλουμε μπροστά την πολιτική, το σχέδιο, το πρόγραμμά μας αντί να πατάμε τα κορδόνια μας αναλωνόμενοι στα οργανωτικά του Συνεδρίου. Ελπίζω και εύχομαι η Πολιτική Γραμματεία της Τετάρτης και η Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο να βρουν, με πνεύμα σύνθεσης απόψεων και συσπείρωσης, λύσεις στα οργανωτικά, για να στραφούμε στην ουσία, την εντολή από τον κόσμο μας για ένα μεγάλο, ισχυρό κόμμα της Αριστεράς, ενισχυμένο και ποσοτικά και ποιοτικά, ικανό να αποτελέσει την ραχοκοκκαλιά μίας ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, για να ξαναγίνουμε κυβέρνηση. Να πετύχουμε το "δεύτερη φορά Αριστερά", πιο ώριμοι και πιο δυνατοί».

«Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα δημοκρατικότατο Συνέδριο σύνθεσης απόψεων, συσπείρωσης και νίκης, όχι μάχης μηχανισμών και στείρων ομαδοποιήσεων για σφαίρες επιρροής στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Με πρόταγμα το πολιτικό μας σχέδιο και το πρόγραμμά μας. Και αυτά μέχρι τώρα δεν είναι στην ατζέντα ως προτεραιότητες, πρέπει να μπουν τάχιστα».

Συμπλήρωσε πως , «πρέπει να λύσουμε τα οργανωτικά με πνεύμα σύνθεσης απόψεων για να επικεντρωθούμε στην πολιτική. Και εκεί δεν πρέπει να φοβηθούμε το διάλογο και την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων γιατί ο στόχος είναι μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο να προκύψουν οι καλύτερες λύσεις, που θα υπηρετήσουμε όλοι μαζί με βάση τις αποφάσεις στο Συνέδριο”.

Υπενθυμίζοντας την πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είπε οτι έχει επεξεργαστεί συλλογικά, εχει εγκριθεί ομόφωνα και το θέμα είναι υλοποιηθεί. Για να πε΄τυχουμε αυτό το άνοιγμα, συνέχισε, πρέπει να φυλαχτούμε από στείρες αντιπαραθέσεις» και όπως είπε χαρακτηριστικά «ως αδιαφιλονίκητος ηγέτης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανάγκη από... τσιπροφύλακες».

Keywords
Τυχαία Θέματα