Παπαδημούλης: Κερδοσκοπία και πολιτικά παιχνίδια δίπλα στο οικονομικό σορτάρισμα

Δίπλα στο οικονομικό σορτάρισμα, παίζονται και πολιτικά παιχνίδια» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών οφείλεται σε οικονομική κερδοσκοπία. Τα θεμελιώδη της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών, εξελίσσονται θετικά.

Δίπλα στο οικονομικό σορτάρισμα, παίζονται και πολιτικά παιχνίδια. Θα αποτύχουν και πάλι! Γιατί σιωπά η Τράπεζα της Ελλάδας;» γράφει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΕ δεν είναι Σοβιετική Ένωση

Το ιστορικό εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, «κινδυνεύει από όσους ανιστόρητα και ανόητα παρομοιάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη Σοβιετική Ένωση» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, στη συζήτηση της Ολομέλειας για το «Μέλλον της Ευρώπης».

Κατά την παρέμβασή του, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού της Εσθονίας, Γιούρι Ράτας, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ακροδεξιούς, αντι-Ευρωπαίους εθνικιστές και λαϊκιστές, «που θέλουν να γυρίσουμε πίσω, στα σύνορα, τον εθνικισμό και τον πόλεμο» κα πρόσθεσε ότι οφείλουμε να καταπολεμήσουμε τις ανισότητες, «αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της ανερχόμενης άκρας δεξιάς, που θέλει να μας γυρίσει πίσω σε ένα εφιαλτικό παρελθόν».

«Χρειαζόμαστε όχι μόνο περισσότερη Ευρώπη, αλλά καλύτερη Ευρώπη, με ισχυρότερες πολιτικές κοινωνικής συνοχής, με περισσότερη ανάπτυξη. Για τους πολλούς, και όχι για τους λίγους».

Keywords
Τυχαία Θέματα