Παπαδημούλης: Η άνοδος της ακροδεξιάς στην ΕΕ, μας υποχρεώνει να αναζητήσουμε συμμαχίες

"Όλα τα κόμματα που διεκδικούν να κυβερνήσουν, οφείλουν να παρουσιάζουν πρόγραμμα με ορίζοντα τετραετίας και όχι να κάνουν απλώς ανακοινώσεις για τους επόμενους μήνες", σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Σκληρό Ροκ Χ 2" και τους Σερ. Κοτρώτσο και Ελ. Τριανταφύλλου.

"Ο Πρωθυπουργός της χώρας παρουσίασε

όπως είχε υποχρέωση, το σχέδιό του για τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να θεμελιώσουμε σε στέρεο έδαφος μια καλύτερη ανάκαμψη της χώρας και να κλείσουμε ερμητικά την πόρτα σε οποιονδήποτε κίνδυνο νέας χρεωκοπίας και νεών μνημονίων. Αντίστοιχα είναι υποχρέωση του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος επίσης διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας, να παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία", είπε ο κ. Παπαδημούλης.

"Αύριο ο Τσίπρας καλείται να μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πριν τρία χρόνια, τον Ιούλιο του 2015, είχε μιλήσει για πρώτη φορά εκεί. Τότε υπήρχε η σκιά του Grexit από το ευρώ. Τώρα οι πάντες, ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, παρά την κριτική που του ασκούν, του πιστώνουν την επιτυχία του “Grexit από τα μνημόνια”. Και το στοίχημα για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο γι’ αυτούς που είναι ή θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί, είναι να κάνουμε επιτέλους, ένα διάλογο ουσιαστικό για το μέλλον της χώρας. Για να δούμε πώς τα παθήματα της χρεοκοπίας θα γίνουν μαθήματα και με ποιο σχέδιο θα παράγουμε περισσότερο πλούτο και πώς θα φτιάξουμε καλύτερο κοινωνικό κράτος", πρόσθεσε.

Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, παρουσίασε ένα σχέδιο και ζήτησε διάλογο, πολιτικό και κοινωνικό. Και επισήμανε και την ανάγκη της ευρύτερης δυνατής συνεννόησης γι’ αυτά που πρέπει να κάνουμε τα επόμενα χρόνια. Και γαι να παράγουμε περισσότερο πλούτο και για να διατηρήσουμε υγιή οικονομικά και για να κάνουμε πιο μοντέρνα και ψηφιοποιημένη τη διοίκηση και την οικονομία, κα για να θωρακίσουμε -μέσα από τα έσοδα που θα παράγει η ανάπτυξη της οικονομίας, το ασφαλιστικό σύστημα. Ιδού λοιπόν, στάδιο δόξης λαμπρό, για μια πολιτική αντιπαράθεση στραμμένη στο μέλλον".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπαδημούλη στον News 24/7 στους 88,6:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπαδημούλης,papadimoulis