Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ: Online το νέο ακαδημαϊκό έτος

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι τα μαθήματα θα διεξάγονται διαδικτυακά, κατά την διάρκεια του νέου ακαδημαϊκού έτος 2020-2021. Η πράξη αυτή θα γίνει για την εξασφάλιση της ασφάλειας των φοιτητών και των καθηγητών.

Σύμφωνα με το bbc.com, οι διαλέξεις των μαθημάτων θα είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Στην ανακοίνωση το πανεπιστήμιο άφηνε ανοιχτή την πιθανότητα πραγματοποίησης κάποιον μαθημάτων δια ζώσης, με την προϋπόθεση ότι θα αποτελούνταν

από ολιγομελείς ομάδες ατόμων.

Το Κέιμπριτζ στην δήλωση του ανέφερε ότι θα επανεξετάσει την απόφαση εάν αλλάξουν οι συνθήκες. Συγκεκριμένα έγραφε:

"Δεδομένου ότι είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί η κοινωνική αποστασιοποίηση, το πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.

Το πανεπιστήμιο προσαρμόζεται συνεχώς στις αλλαγές που προκύπτουν κατά την διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Οι διαλέξεις θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο και μπορεί να είναι δυνατή η φιλοξενία μικρότερων ομάδων διδασκαλίας δια ζώσης, αρκεί να είναι βάση των οδηγιών της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε βάση των όσων συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να αλλάξει εάν υπάρξουν αλλαγές βάση επίσημων οδηγιών".

Το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ δεν είναι το μόνο που έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω διαδικτύου, καθώς και το Μάντσεστερ δήλωσε ότι οι διαλέξεις του θα είναι διαδικτυακές, αλλά μόνο για το υπόλοιπο του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα