Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις στην Ιστορία

Με την εξέταση των υποψηφίων του παλαιού και του νέου συστήματος στο μάθημα Προσανατολισμού Ιστορία, συνεχίστηκαν σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια.

Τις απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές, δίνουν στο News 24/7 καθηγητές από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Οι απαντήσεις

Ιστορία με νέο σύστημα:



Ιστορία με παλαιό σύστημα:

Σχολιασμός θεμάτων

Ιστορία με νέο σύστημα:

Τα σημερινά θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού κάλυπταν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης και απαιτούσαν κριτική σκέψη από τους υποψηφίους και στις δύο ομάδε, σχολιάζει η ΟΕΦΕ. Στην πρώτη ομάδα οι ερωτήσεις είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια, ωστόσο προϋπέθεταν πλήρη αφομοίωση της διδαχθείσας ύλης. Στη δεύτερη ομάδα, στα θέματα Γ1 και Δ1, που αφορούν στον σχολιασμό πηγών, δόθηκαν κατανοητά κείμενα που ωστόσο για την ουσιαστική επεξεργασία τους απαιτούσαν την καλή προετοιμασία των υποψηφίων. Συγκριτικά με τα περσινά, τα σημερινά θέματα χαρακτηρίζονται αντίστοιχης ποιότητας και ανάλογου βαθμού δυσκολίας, διαπίστωση που μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι η προσέγγιση των θεμάτων στο μάθημα της Ιστορίας προϋποθέτει πλέον την κριτική ικανότητα των μαθητών και όχι απλώς τη στείρα αποστήθιση της ύλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα