Παγουρίνο: Βρήκαμε με συγκίνηση την πιο καλτ 90s διαφήμιση

Όποιοι μεγαλώσαμε στα 80s και στα 90s είναι (σχεδόν) δεδομένου πως είχαμε μαζί μας στη σχολική μας τσάντα "παγουρίνο" και "σπαστό ποτηράκι". Εννιά στις δέκα φορές βέβαια δεν το χρησιμοποιούσαμε και καταλήγαμε να πίνουμε το νερό με την παραδοσιακή μέθοδο της χούφτας κάτω από τη βρύση.

Το πλαστικό πτυσσόμενο ποτήρι ήταν μια μεγαλόπνοη πατέντα η οποία όμως παρότι μοσχοπούλησε, δεν έβρισκε την κατάλληλη απήχηση στους μαθητές αφού συνήθως έχανες το νερό από παντού πριν καταλήξει στο στόμα σου.

Οι δε γονείς εξόπλιζαν τα παιδιά τους με παγουρίνα ανάλογα με τις "επιταγές"

της "μόδας". Κατά βάση της μόδας των καρτούν που παρακολουθούσαμε κατά τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Το παγουρίνο κυκλοφόρησε εντατικά και διαφημιζόταν στα 90s με αποκορύφωμα το διαφημιστικό που μπορείτε να θυμηθείτε οι παλιοί και να μάθετε οι πιο νέοι, παρακάτω. Πρόκειται για διαφημιστικό σποτ του 1996 που παρουσίαζε παγουράκια στα χρώματα των μεγάλων ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων και το οποίο είχε ξεπουλήσει.

Θραύση για τα κορίτσια έκαναν τα παγουρίνα με τη Candy. Μάλιστα, τα περισσότερα από τα παγουράκια του δημοτικού τα παρήγαγε η γνωστή ελληνική εταιρεία πλαστικών της δεκαετίας του 80, Grecostyl, η οποία κατασκεύαζε και αυτοκινητάκια.

Φυσικά, το "παγουρίνο" επανήλθε στην επικαιρότητα των social media δηλαδή, μετά την ανακοίνωση της υπ. Παιδείας Νίκης Κεραμέως πως θα διατεθούν δωρεάν παγουράκια στα παιδιά των Δημοτικών, στα πλαίσια των μέτρων αποφυγής της διασποράς της πανδημίας στη χώρα μας. Αποτελεί δηλαδή ένα από τα κύρια μέτρα που θα λάβει το υπουργείο εν όψει του ανοίγματος των σχολικών ιδρυμάτων.

Η όλη είδηση συνοδεύτηκε βεβαίως από σχόλια των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλοι το έριξαν στο αγνό τρολάρισμα, άλλοι θυμήθηκαν τα νιάτα τους, άλλοι δημοσίευσαν φωτογραφίες με τα αγαπημένα τους παγουρίνα από τα πάλαι ποτέ παιδικά τους χρόνια. Και εν τέλει, το "παγουρίνο" έγινε πρώτο trend στο Twitter εν έτει 2020.

Για την ιστορία η διανομή των παγουριών είναι δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας.

Φυσικά, η κριτική που δέχθηκε η υπουργός δεν έχει να κάνει με τα δωρεάν παγουράκια, αλλά με την αφηρημένη αριθμητική της σε ο,τι αφορά τον μέσο όρο μαθητών στις τάξεις της χώρας και στον τρόπο που θα επιστρέψουν αυτοί στα σχολεία. Οι εξηγήσεις άλλωστε σχετικά με τις απαραίτητες αποστάσεις και το πώς αυτές θα τηρηθούν εντός των ιδρυμάτων, δεν ήταν πειστικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα