Ουκρανία: Πάνω από 4.000 άμαχοι, μεταξύ τους 200 παιδιά, σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου

Περισσότεροι από 4.000 πολίτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Συνολικά, 4.031 πολίτες έχει καταγραφεί ότι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 200 παιδιά, σύμφωνα με την Επιτροπή, η οποία βασίζεται στα στοιχεία δεκάδων παρατηρητών της στην Ουκρανία.

Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα του πυροβολικού ή

της πολεμικής αεροπορίας υψηλής ισχύος.

Στην ανακοίνωση δεν επιρρίπτεται η ευθύνη για τους θανάτους.

Λαβρόφ: «Ο "ολοκληρωτικός πόλεμος" της Δύσης εναντίον της Μόσχας θα διαρκέσει πολύ»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε σήμερα «τον ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας, ο οποίος εκτίμησε ότι θα διαρκέσει «πολύ καιρό».

«Η Δύση έχει ανακοινώσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας, ενάντια σε όλο τον ρωσικό κόσμο», επεσήμανε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνάντησής του με αξιωματούχους ρωσικών επαρχιών.

«Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει καιρό», εκτίμησε ο Ρώσος υπουργός, την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις έχουν αυξήσει τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους διπλασιάζουν, τριπλασιάζουν και τετραπλασιάζουν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν τη Ρωσία χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα: ξεκινώντας από τις μονομερείς, οικονομικές κυρώσεις και φτάνοντας σε μια προπαγάνδα που βασίζεται βαθιά στα ψέματα (και μεταδίδεται) από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης», κατήγγειλε ο Λαβρόφ, ενώ έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη ρωσοφοβία».

Καταφέρθηκε ενάντια στη «λεγόμενη κουλτούρα της ακύρωσης», διαβεβαιώνοντας ότι οι Δυτικοί έχουν απαγορεύσει τους κλασικούς Ρώσους: τον Τσαϊκόφσκι, τον Ντοστογιέφκσι, τον Τολστόι, τον Πούσκιν.

Πολλοί δυτικοί πολιτιστικοί θεσμοί έχουν σταματήσει τη συνεργασία τους με ρωσικούς κρατικούς θεσμούς ή έχουν επιβάλει απαγορεύσεις σε καλλιτέχνες που στηρίζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα