Όσκαρ 2020: Σήμερα οι υποψηφιότητες - Τζόκερ και Ιρλανδός στα φαβορί

"Τζόκερ", "1917", "Ο Ιρλανδός", "Κάποτε στο Χόλιγουντ". Η ώρα των ανακοινώσεων για τα φετινά Όσκαρ έφτασε με πολλούς να ποντάρουν πως η ταινία του Σκορτσέζε μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 11 υποψηφιότητες για την απονομή που θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου στο Dolby Theatre.

Βάσει των προγνωστικών επίσης, το 1917 ίσως φτάσει στις 10 υποψηφιότητες, το Τζόκερ επίσης στις 10 και το Κάποτε στο Χόλιγουντ στις 9.

Ακλόνητο

φαβορί για το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου φαντάζει ο Χοακίν Φίνιξ.

Σίγουρα υποψήφιος θα είναι και ο Άνταμ Ντράιβερ για το Ιστορία Γάμου.

Για τον πρώτο γυναικείο ρόλο, φαβορί είναι η Ρενέ Ζελβέγκερ (Judy) η οποία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου πρώτου γυναικείου ρόλου.

Από εκεί και πέρα ο Μπραντ Πιτ είναι μάλλον το φαβορί για τον Β' ανδρικό ρόλο, αλλά στις υποψηφιότητες αναμένεται να δούμε και τους Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι.

Για τον Β' γυναικείο, η Λόρα Ντερν (Ιστορία Γάμου) έρχεται με την αντίστοιχη Χρυσή Σφαίρα.

Θυμίζουμε πως το 1917 σάρωσε στις Χρυσές Σφαίρες, ενώ μαζί με το Κάποτε στο Χόλιγουντ του Ταραντίνο, τον Ιρλανδό του Σκορτσέζε και τα εξαιρετικά Παράσιτα του Μπονγκ Τζουν Χο, είναι οι ταινίες που έχουν κερδίσει υποψηφιότητες φέτος στα βραβεία των Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών (PGA), Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών (DGA), Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών (SAG), Σωματείου Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA) και στα βρετανικά BAFTA.

Θυμίζουμε πως και η φετινή τελετή δεν θα έχει κεντρικό παρουσιαστή. Πέρυσι τα βραβεία δεν είχαν κεντρικό παρουσιαστή, για πρώτη φορά ύστερα από 30 χρόνια, καθώς ο κωμικός ηθοποιός Κέβιν Χαρτ που είχε ανακοινωθεί ως οικοδεσπότης της διοργάνωσης, παραιτήθηκε ύστερα από τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε και την αντίδραση που υπήρξε σε βάρος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ακαδημία αποφάσισε να μην τον αντικαταστήσει και να προχωρήσει στη διοργάνωση χωρίς κεντρικό παρουσιαστή, κερδίζοντας θετικές κριτικές. Η προηγούμενη φορά που τα Όσκαρ διεξήχθησαν χωρίς παρουσιαστή ήταν το 1989 και ακόμη μία θα ακολουθήσει φέτος.

Τι προβλέπουν για φέτος οι ειδικοί:

Keywords
Τυχαία Θέματα