Όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή την εβδομάδα που πέρασε

Σε αυτή τη στήλη το Vouliwatch περιγράφει τα πιο σημαντικά θέματα τα οποία απασχόλησαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα την εβδομάδα που μας πέρασε στη Βουλή. Ποια θέματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του Κοινοβουλίου; Ποιο κόμμα είχε την πιο ενεργή συμμετοχή; Πόσα και ποια μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ασκήθηκαν από αυτά;

Οι συνέπειες του δεύτερου κύματος της πανδημίας στους τομείς της υγείας και της παιδείας συνέχισαν να πρωταγωνιστούν στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ενώ με τα Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τα κόμματα

έθιξαν κυρίως θέματα εσωτερικής πολιτικής. Το κόμμα της Κυβέρνησης αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία έδειξαν πιο ενεργή συμμετοχή, άσκησαν στο σύνολο 351 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Συγκεκριμένα πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 68 μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 83, το ΚΙΝΑΛ με 61, η ΝΔ με 59, το ΜέΡΑ25 με 35 και το ΚΚΕ με 23.

Συνολικά όλα τα κόμματα έθεσαν 212 ερωτήσεις, 21 Επίκαιρες ερωτήσεις, 102 Αναφορές, 1 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου (ΑΚΕ), 1 επίκαιρη επερώτηση και 14 Ερωτήσεις σε συνδυασμό με ΑΚΕ.

Δευτέρα 1.2.2021

ΚΙΝΑΛ: «Απαξιωτική η στάση της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών».

Η βουλεύτρια του Κινήματος Αλλαγής, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια), καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι κυβερνητικές επιλογές αντιμετώπισαν τα μέλη των επιστημονικών φορέων ως «ελεύθερους επαγγελματίες» όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους, και ως «επιστήμονες» όσον αφορά τα δικαιώματά τους, στάση που χαρακτηρίζει απαξιωτική. Επίσης, αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα για την στήριξη των κλάδων αυτών, οι οποίοι έχουν πληγεί καταφανώς όσο και οι λοιποί επαγγελματικοί κλάδοι της κοινωνίας, χωρίς βέβαια να έχουν λάβει καμία στήριξη ειδικού σκοπού. Με βάση τα παραπάνω ρωτά τον Υπουργό «Σκοπεύετε σε ουσιαστική επίλυση του προβλήματος και στήριξη του κλάδου; Γιατί να υφίστανται εισοδηματικά κριτήρια αφού η ενίσχυση αυτή καλύπτεται από τις προσωπικές εισφορές τους και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό;».

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΣΥΡΙΖΑ: Συστηματοποίηση των ρυθμίσεων μειώσεων ενοικίων λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του SARS-CoV-19 και βελτιώσεις στις διαδικασίες δήλωσης και αποζημίωσης.

Πλήθος βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθιξαν το θέμα των ενοικίων μέσω ερώτησής τους Προς τους κ.κ. Υπουργούς: Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως υπήρξαν εξαιρετικά αποσπασματικές ρυθμίσεις οι οποίες ακολουθούσαν με κάποια χρονοκαθυστέρηση έτερες νομοθετικές προσθήκες για μειώσεις ενοικίων κύριας κατοικίας όταν ενοικιαστής είναι εργαζόμενος ή σύζυγος εργαζομένου σε «πληττόμενες» επιχειρήσεις. Ωστόσο, οι παραλείψεις στη σύλληψη και διατύπωση των μέτρων σας στήριξης είναι πολλές. Τέλος υποστηρίζουν ότι οι συνεχείς αλλαγές στον τρόπο προστασίας των συμβαλλομένων σε μισθώσεις ακινήτων προδίδουν προχειρότητα, αναποφασιστικότητα και πλήρη έλλειψη έποψης των αλληλοσυνδεομένων οικονομικών μεταβλητών του προβλήματος, αν όχι σκοπιμότητα αναίρεσης της προστασίας τους. Με βάση τα παραπάνω ρωτούν: «Τελούν, αυτοί και η Κυβέρνησή τους, εν γνώση των παραπάνω αποσπασματικών άρα και προβληματικών μέτρων τους;» και, μεταξύ άλλων, «Γιατί τους ήταν (και είναι) τόσο δύσκολο να συγκροτήσουν ένα διαρκές και συστηματικό πλαίσιο προστασίας αφενός των οικογενειών και των επιχειρήσεων που στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα, αφετέρου των εκμισθωτών που στηρίζονται στα μισθώματα για την επιβίωσή τους;».

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Voucher για tablet σε μαθητές ? φοιτητές, τέκνα τριτέκνων και πολυτέκνων.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαραβέγιας Κωνσταντίνος, καταθέτει ερώτηση προς τους Υπουργούς: Κεραμέως Νίκη (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) και Πιερρακάκη Κυριάκο (Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης). Ο βουλευτής αναφέρει ότι θα επιδοτηθεί με την χορήγηση voucher 200 ευρώ η αγορά Η/Υ (desktop, tablet και laptop) από μαθητές και φοιτητές οικογενειών με ισοδύναμο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όσων είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ (στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία) ή έχουν επιλέξει το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας. Παρά ταύτα, σύμφωνα πάντα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το μόνο κοινωνικό κριτήριο που έχει μέχρι τώρα συμπεριληφθεί είναι το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ρητή πρόβλεψη για τους τρίτεκνους ή τους πολύτεκνους στο υπάρχον σχέδιο προκήρυξης. Με βάση τα παραπάνω ρωτάει: «Εξετάζετε, σύμφωνα και με την εκφρασθείσα πέρυσι βούληση της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, την συμπερίληψη μαθητών – φοιτητών μελών οικογενειών τριτέκνων ή πολυτέκνων στο πρόγραμμα χορήγησης voucher των 200 ευρώ;" και "Πότε θα προκηρυχθεί η συγκεκριμένη δράση από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.»;".

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΜέΡΑ25: Εμπαιγμός των επιχειρηματιών της εστίασης.

Η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, Μπακαδήμα Φωτεινή, κατέθεσε ερώτηση προς τους: Γεωργιάδης Άδωνις (Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων) Σταϊκούρας Χρήστος (Υπουργός Οικονομικών), σχετικά με τον κλάδο της εστίασης. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρετε στην δήλωση των καταστηματαρχών εστίασης ότι θέλουν να παραδώσουν στο Μαξίμου τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους. Σκοπός της δράσης, όπως σημειώνει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, είναι «η μη παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου». Να σημειωθεί πως ο Πρωθυπουργός πρόσφατα δήλωσε πως θα ελέγξει τα ταμειακά διαθέσιμα να δει αν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης, ενώ ακούγεται πως στόχος είναι ο Μάρτιος για το άνοιγμά της, αρκεί να το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Κατόπιν των ανωτέρω η βουλεύτρια ρωτά ποια η κατάσταση σήμερα των επιχειρήσεων εστίασης στην Αττική, πόσες επιχειρήσεις έχουν χρεοκοπήσει στην Αττική και ποια είναι τα ταμειακά διαθέσιμα.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Τρίτη 2.2.2021

ΣΥΡΙΖΑ.: Κρίσιμα ερωτήματα για τις αναθέσεις σε εταιρείες δημοσκοπήσεων από το Δημόσιο.

Πλήθος βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης θίγοντας το θέμα της διαφάνειας στις αναθέσεις σε εταιρείες δημοσκοπήσεων από το Δημόσιο, κατέθεσαν ερώτηση και ΑΚΕ προς τον Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι "τα ευρήματα των δημοσκοπικών ερευνών, εφόσον έχουν την αξιοπιστία της επαρκούς και αμερόληπτης επιστημονικής μεθοδολογίας, μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα, καθώς αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό τη στάση της κοινής γνώμης για το θέμα, για το οποίο διεξάγεται η εκάστοτε έρευνα». Ως απόρροια αυτού, τα δημοσκοπικά ευρήματα μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, και να εργαλειοποιηθούν, εξυπηρετώντας πολιτικές, ή άλλου είδους, σκοπιμότητες. Βάσει των παραπάνω ρωτούν, μεταξύ άλλων, «τηρούνται οι προβλέψεις του ν.3603/2007 σχετικά με τον τρόπο δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Έχει ασχοληθεί το ΕΣΡ με υποθέσεις όπου δε γινόταν αντικειμενική παρουσίαση δημοσκοπήσεων σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, με αποσπασματική αναφορά στα αποτελέσματα κατά τρόπο που να παραπλανά τον πολίτη;» και ζητούν να κατατεθούν αντίστοιχα έγγραφα.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων και δημοσίων μουσείων.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, καταθέτει ερώτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, της 25ης Ιανουαρίου 2021, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων («ΣΕΑ»), ο οποίος με ανακοίνωση του, ζητά να προγραμματιστεί το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και των δημόσιων μουσείων με όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα. Συνοψίζοντας, καταλήγει η ανακοίνωση στο ότι, οι αρχαιολογικοί χώροι, ως υπαίθριοι χώροι, είναι απολύτως ασφαλείς και ως εκ τούτου, είναι ακατανόητη η επιμονή να παραμένουν κλειστοί, ενώ, επιπλέον, αφού τα σχολεία επαναλειτουργούν, είναι αναγκαία η άμεση επαφή των μαθητών με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και εν γένει. Με βάση τα παραπάνω ρωτά: «Διατίθεσθε να προγραμματίσετε το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και των δημόσιων μουσείων με όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα (λ.χ. μέγιστο αριθμό επισκεπτών, τήρηση αποστάσεων κλπ) για τους προαναφερόμενους λόγους;».

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Τετάρτη 3.2.2021

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εμβολιασμοί υγειονομικού προσωπικού.

Η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Πιπιλή Φωτεινή, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, με θέμα τους εμβολιασμούς του υγειονομικού προσωπικού. Η βουλεύτρια αναφέρει ότι έχει πληροφορηθεί με επίσημα στοιχεία πως μεγάλος αριθμός νοσηλευτών, ιατρών αλλά και εργαζομένων στα νοσοκομεία δεν έχουν εμβολιαστεί για διάφορους προσωπικούς τους λόγους, την ώρα που τα νοσοκομεία μας κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου για τις αντοχές του ΕΣΥ. Θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί μείζον θέμα στην κοινωνία, θέμα δημόσιας υγείας αλλά και ηθικό και κοινωνικό, και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και εύλογος φόβος. Ερωτάται ο Υπουργός: «Πρόκειται το Υπουργείο να αντιμετωπίσει με μέτρα τις περιπτώσεις άρνησης ή και αδιαφορίας των συγκεκριμένων ομάδων, άμεσα εμπλεκόμενων με τη Δημόσια Υγεία και με δεδομένο ότι πρόκειται περί δημοσίων υπαλλήλων;».

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΣΥΡΙΖΑ.: Ποιες οι προθέσεις και οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στη Χώρα μας;

Πλήθος βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταθέτουν ερώτηση προς τους κ. κ. Υπουργούς Υγείας Τουρισμού. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού/ τουρισμού υγείας, με το νόμο δόθηκαν σαφείς ορισμοί του Τουρισμού Υγείας. Κυρίως προβλέφθηκε η σύσταση στον ΕΟΠΥΥ Ηλεκτρονικού Μητρώου Τουρισμού Υγείας, ώστε να υπάρξει μια ενιαία καταγραφή όλων των παρόχων υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ και μη, διασφαλίζοντας αλλά και αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο τις παρεχόμενες στην Ελλάδα υπηρεσίες Τουρισμού Υγείας. Υποστηρίζουν επίσης ότι η χώρα μας διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να ενδυναμώσει περαιτέρω το κύρος της ελληνικής ιατρικής, καθώς και ότι ο ιατρικός τουρισμός δύναται να προσελκύσει τουρίστες, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Βάσει των παραπάνω ρωτούν, μεταξύ άλλων: «Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δημιουργία Πλατφόρμας Ιατρικού Τουρισμού και Μητρώου Παρόχων Υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού;» και «Σκοπεύει η Κυβέρνηση να διαφυλάξει τον δημόσιο χαρακτήρα του Ιατρικού Τουρισμού, καταστέλλοντας τις όποιες επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων να ελέγξουν τον Ιατρικό Τουρισμό στη Χώρα μας;».

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΜέΡΑ25: Κατάσταση στο Εθνικό Θέατρο.

Οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα και Κλέων Γρηγοριάδης, κατέθεσαν Ερώτηση σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε. προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θίγοντας την τρέχουσα κατάσταση στο Εθνικό Θέατρο. Καθώς φαίνεται από δημοσιεύματα, υπήρξε απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πρόσληψη για τις ανάγκες του δραματολογίου ως ηθοποιού με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Εθνικό Θέατρο Ν.Π.Ι.Δ. του Γιάννη Λιγνάδη. Ωστόσο σύμφωνα με τους βουλευτές ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του, «Εγώ είμαι μεταφραστής, κυρίως αρχαίου δράματος. Είμαι θεράπων του κειμένου, όχι άνθρωπος του θεάτρου», καθώς ασχολείται σε αυτόν τον τομέα εδώ και μία εικοσαετία. Καθώς ο μισθός της συγκεκριμένης θέσης είναι εξαιρετικά υψηλός, οι βουλευτές ρωτούν, μεταξύ άλλων, «Ποια η επαγγελματική ιδιότητα του κ. Λιγνάδη;», «Είναι όντως ηθοποιός όπως αναφέρεται στη σύμβαση;» και «Αν όχι, επιτρέπεται να δηλώνεται στη σύμβαση εργασίας άλλο επάγγελμα από αυτό που κάποιος ασκεί;».

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Πέμπτη 4.2.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στο πρόγραμμα για την προμήθεια των «Rafale”

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, καταθέτει ερώτηση προς τoν κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιωτόπουλο Νικόλαο. Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, της 20ης Ιανουαρίου 2020, όπου ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού («ΣΕΚΠΥ») καλεί να εξασφαλιστούν ουσιαστικές βιομηχανικές επιστροφές για τις ελληνικές εταιρείες, μέσω συνεννοήσεων με τις γαλλικές κατασκευάστριες εταιρείες για την προμήθεια των 18 γαλλικών μαχητικών «Rafale». Ωστόσο, σύμφωνα με τον βουλευτή, στο πρόγραμμα της προμήθειας απουσιάζει η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία από κάθε είδους συμμετοχή. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός: «Προτίθεσθε, μέσω νομοθέτησης, να προβλεφθεί η συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε τομείς, όπως η εν συνεχεία υποστήριξη και το υποκατασκευαστικό έργο, ώστε η αγορά οπλικών συστημάτων του προγράμματος προμήθειας των 18 γαλλικών μαχητικών «Rafale» να προκαλέσει προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία;».

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΣΥΡΙΖΑ: Μεριμνήστε επιτέλους για τους ανέργους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαρδάκης Σωκράτης, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει πως η υγειονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς, κυρίως επηρέασε αρνητικά την ζωή των ανέργων. Ο βουλευτής υποστηρίζει πως οι πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την ζωή των δικαιούχων επιδότησης ανεργίας που επλήγησαν βαριά από την αρχή την έναρξη της πανδημίας, σε σημείο να αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης. Με βάση τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός, μεταξύ άλλων: «Προτίθεταιναπαρατείνειτηνδιάρκειατηςτακτικήςεπιδότησηςανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. και του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων - ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ - τ. ΕΤΑΑ (τ. Τομέας ΤΣΜΕΔΕ, τ. Τομέας ΤΣΑΥ, τ. Τομέας Ασφάλισης Νομικών), για όσους δικαιούχους θα λήξει εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους 2021, για δύο (2) μήνες από την ημερομηνία λήξης της;».

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Παρασκευή 5.2.2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος διοικεί τα σχολεία; Το υπουργείο Παιδείας ή ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φίλης Νικόλαος, καταθέτει ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι η εξασφάλιση της πρόσβασης των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση αποτελεί υποχρέωση μας ως ευρωπαϊκό κράτος, υπαγορευόμενη από το διεθνές και το ενωσιακό δίκαιο αλλά και συνάμα απόδειξη αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και σεβασμού προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη μεγαλύτερης φροντίδας και υποστήριξης. Επίσης αναφέρει, ότι η αδυναμία του υπουργείου παιδείας να ανταποκριθεί στο ρόλο του και να εξασφαλίσει την πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και ο περιορισμός εξόδου των παιδιών από τις Δομές προσφύγων, ενεργοποιεί ξενοφοβικά αντανακλαστικά στην κοινωνία. Βάσει των παραπάνω ρωτά: «Πότε θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση; Πόσα προσφυγόπουλα έχουν εγγραφεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Πόσα εξ αυτών παρακολουθούν δια ζώσης μαθήματα σε Τάξεις Υποδοχής και πόσα σε Δ.Υ.Ε.Π. ανά βαθμίδα εκπαίδευσης; Ποιος ο ακριβής αριθμός των προσφυγόπουλων που έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση; Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει προβεί για τον σκοπό αυτό;» και «Πως θα εξασφαλιστεί η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση των παιδιών στα σχολεία τους;».

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
βουλη, εβδομαδα, νεα δημοκρατια, εν λόγω, υπουργείο παιδείας, συμμετοχή, συριζα, λύση, ΚΚΕ, συλληψεις, δημοκρατια, voucher, tablet, laptop, επιδομα, συγκεκριμένο, δραση, ΕΣΡ, σεα, σχολεια, εοπυυ, ελλαδα, θεατρο, rafale, εφκα, εταα, τσμεδε, τσαυ, μισαλλοδοξία, news247, google, news, ειδήσεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, www.google.gr, αξια, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, αδωνις γεωργιαδης, 25η μαρτιου, μειωση μισθων, κοινωνικος τουρισμος, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, επιδομα παιδιου, κοινωνια, κομματα, voucher, αποτελεσματα, βουλευτες, ημερομήνια, το θεμα, αιτηση, ακινητα, γνωση, δημοκρατια, δωρεαν, εθνικο θεατρο, εταα, ηθοποιος, θεμα, μεταφραστης, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, ρατσισμος, σωκρατης, τσμεδε, τσαυ, υγεια, υπουργείο παιδείας, υπουργειο πολιτισμου, ωρα, news, news247, αγορα, αδυναμια, αδωνις, ανθρωπος, αττικη, βελοπουλος, βρισκεται, δεδομενο, δευτεροβαθμια, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωση, διαδικτυο, εγγραφα, ευρω, υπαρχει, εκπαιδευση, ελλειψη, εν λόγω, ερχεται, ζωη, ζητα, υπηρεσιες, ηθικο, κυβερνηση, κομμα, κρατικο, λύση, λογια, μαξιμου, μειζον, μηνες, μισθος, νικη, νοσοκομεια, παντα, οικογενεια, παιδια, παρουσιαση, ρυθμισεις, ρολο, ρωτα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, συλληψη, συμμετοχή, σχεδιο, τουρισμος, φοβος, χρηστος, κωνσταντινος, δικαιωματα, ενωση, ερωτησεις, εθνικο, γρηγοριαδης, χωρα, ιατρικο, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κωνσταντινα, tablet, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα