Όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή την εβδομάδα που πέρασε

Σε αυτή τη στήλη το Vouliwatch περιγράφει τα πιο σημαντικά θέματα τα οποία απασχόλησαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα την εβδομάδα που μας πέρασε στη Βουλή. Ποια θέματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του Κοινοβουλίου; Ποιο κόμμα είχε την πιο ενεργή συμμετοχή; Πόσα και ποια μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ασκήθηκαν από αυτά;

Οι συνέπειες του δεύτερου κύματος της πανδημίας στους τομείς της υγείας και της παιδείας συνέχισαν να πρωταγωνιστούν στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ενώ με τα Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τα κόμματα

έθιξαν κυρίως θέματα εσωτερικής πολιτικής. Το κόμμα της Κυβέρνησης αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία έδειξαν πιο ενεργή συμμετοχή, άσκησαν στο σύνολο 294 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Συγκεκριμένα πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 76 μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 60, η ΝΔ με 56, το ΚΙΝΑΛ με 52, το ΚΚΕ με 27 και το ΜέΡΑ25 με 23.

Συνολικά όλα τα κόμματα έθεσαν 174 ερωτήσεις, Επίκαιρες ερωτήσεις, 87 Αναφορές, 1 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου (ΑΚΕ), 8 Ερωτήσεις σε συνδυασμό με ΑΚΕ και 24 Επίκαιρες ερωτήσεις.

Δευτέρα 25.1.2021

ΜέΡΑ25: Πότε η Ελληνική Δημοκρατία θα αναγνωρίσει επισήμως το Παλαιστινιακό Κράτος;

Ο γ.γ. του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, απευθύνει επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με το Παλαιστινιακό Κράτος. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρει για δεκαετίες, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις δήλωναν σταθερά πως η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της αποκατάστασης των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων, της απόσυρσης του Ισραηλινού στρατού και των εποίκων από την Δυτική Όχθη, του τερματισμού του αποκλεισμού των Παλαιστινίων από τον υπόλοιπο κόσμο και, βέβαια, της ίδρυσης ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Επίσης, η ειρηνευτική διαδικασία που ξεκίνησε στο Όσλο το 1993 προέβλεπε δύο ισότιμα γειτονικά ανεξάρτητα κράτη, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Με βάση τα παραπάνω ρωτά, μεταξύ άλλων, "Πότε θα ακολουθήσει η Ελληνική Δημοκρατία την Κυπριακή Δημοκρατία, την Σουηδία, την Μάλτα και άλλα 135 κράτη-μέλη του ΟΗΕ που αναγνώρισαν επισήμως το Παλαιστινιακό Κράτος κρίνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση του Ισραήλ να τερματίσει την πολιτική του σταδιακού εποικισμού των κατεχόμενων Παλαιστινιακών εδαφών;" και "εν έτει 2021 όταν θυμόμαστε τους ξένους που στάθηκαν στο πλευρό ενός μικρού λαού που πάλευε για ανεξάρτητο κράτος, πως νιώθετε που εσείς συνάπτετε εξοπλιστικές και εξορυκτικές συμφωνίες με το Ισραήλ χωρίς καν να προβαίνετε στην συμβολική μεν σημαντική δε αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους;".

Δείτε την ερώτηση εδώ.

EΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ερωτήματα σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας σε γηροκομείο των Αθηνών μετά από εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού

Η βουλεύτρια της Ελληνικής Λύσης, Αλεξοπούλου Αναστασία - Αικατερίνη, καταθέτει ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας καθώς και τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Αναφερόμενη στο πρόσφατο γεγονός διασποράς του κορονοϊού σε γηροκομείο του δήμου Αθηναίων, ενώ πολλά από τα κρούσματα είχαν εμβολιαστεί κατά του ιού. Σύμφωνα με την βουλεύτρια, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το εάν ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας τήρησε επακριβώς τις προϋποθέσεις και την σχετική υποδομή για την διενέργεια εμβολιασμών. Με βάση τα παραπάνω ρωτά: "Ποια είναι τα αποτελέσματα της εποπτείας του Υπουργείου για το εάν όντως στα γηροκομεία της χώρας τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, που εμφανώς ορίζει η Πολιτεία για το μεταεμβολιαστικό στάδιο των φιλοξενούμενων".

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Τρίτη 26.1.2021

ΣΥΡΙΖΑ: Πότε θα έρθουν για ψήφιση στη Βουλή τα Μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία; Πώς θα αντιμετωπισθούν οι σημαντικές καθυστερήσεις ως προς τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα;

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών. Με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την κύρωση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο βουλευτής αναφέρει ότι παρατηρούνται ακόμη σοβαρά προβλήματα υστέρησης στην πλήρη εφαρμογή της και πολλά κρούσματα κακοφωνίας εκ μέρους υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης. Για παράδειγμα αναφέρει την σημαντική υστέρηση στη λειτουργία των επιτροπών για τα σχολικά βιβλία (άρθρο 8 παρ. 5 της Συμφωνίας) και για τα εμπορικά σήματα, με αποτέλεσμα να παραμένουν στοιχεία αλυτρωτισμού στα βιβλία της γειτονικής χώρας και να μην σημειώνεται ουσιαστική πρόοδος στο μείζον ζήτημα της προστασίας προϊόντων από την Μακεδονία.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Καταβολή της αποζημίωσης Covid_19

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κεγκέρογλου Βασίλειος, καταθέτει ερώτηση προς τα υπουργεία Οικονομικών, Τουρισμού, Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με τις καταβολές αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες των λεωφορείων. Οι εξαγγελίες για την εν λόγω στήριξη έγιναν τον Οκτώβριο ωστόσο τα ποσά αυτά, δεν έχουν καταβληθεί ακόμη. Με βάση τα παραπάνω ρωτά τα προαναφερθέντα υπουργεία: "Πότε θα καταβληθεί η ενίσχυση αυτή που έχει ανακοινωθεί εδώ και τέσσερις μήνες;", "Τι θα πράξετε με τα αιτήματα των επαγγελματιών για την μείωση των Τελών Κυκλοφορίας λόγω ακινησίας των λεωφορείων για μεγάλο χρονικό διάστημα;".

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Κ.Κ.Ε. : Για τα ζητήματα που έχουν προκύψει στα προγράμματα μαθητείας των ΕΠΑΛ.

Τέσσερις (4) βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς: Κεραμέως Νίκη (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) και Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (Κωστής) (Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων). Το θέμα της ερώτησης αφορά τα επαγγελματικά λύκεια της χώρας (ΕΠΑΛ), τα οποία σύμφωνα με τους βουλευτές, ανέστειλαν το πρόγραμμα εργασίας του μεταλυκειακού έτους ενόψει του δεύτερου lockdown. Ως αποτέλεσμα αυτής της διακοπής μαθητείας σε χώρο εργασίας, οι μαθητευόμενοι έχασαν την αμοιβή τους η οποία συχνά αποτελεί και το μόνο εισόδημά τους. Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές ρωτούν, μεταξύ άλλων, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν οι Υπουργοί ώστε να καταβληθεί άμεσα το επίδομα για αναστολή λόγω COVID 19 σε όλους τους συμμετέχοντες του προγράμματος.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Τετάρτη 27.1.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες ευάλωτων πολιτών που μένουν χωρίς ρεύμα, μέσα στον χειμώνα, εν μέσω πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Βελόπουλος Κυριάκος, κατέθεσε ερώτηση προς τους: Σκρέκας Κωνσταντίνος (Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (Κωστής) (Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), Σταϊκούρας Χρήστος (Υπουργός Οικονομικών ). Συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρει ότι πληθαίνουν οι καταγγελίες και τα παράπονα καταναλωτών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και είτε τους κόβεται το ρεύμα, είτε απειλούνται με διακοπή, εν μέσω πολικού ψύχους, που πλήττει όλη τη χώρα. Μάλιστα αναφέρει, πως οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος προτείνουν διακανονισμούς εξόφλησης με αδιανόητους όρους, στους οποίους είναι αδύνατο να ανταποκριθούν άνθρωποι που έχουν μείνει για μήνες χωρίς εισόδημα. Με βάση τα παραπάνω ρωτά, μεταξύ άλλων, "Προτίθεσθε, όπου αφορά σε ευάλωτους καταναλωτές, μέλη ευπαθών ομάδων να προβείτε άμεσα στην υιοθέτηση ευνοϊκών διακανονισμών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους λόγω λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, αζημίως και ατόκως, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εν λόγω στην καθημερινή τους επιβίωση;".

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έρχονται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις των φορέων ανακύκλωσης.

Πλήθος βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση προς Προς τους κ. κ. Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών, αναφορικά με τα μέτρα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Συγκεκριμένα, στην αναρτημένη πρόσκληση του εν λόγω προγράμματος για τα απορρίμματα, το Υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να χρηματοδοτήσει, μεταξύ άλλων, και «έργα υποδομής και προμήθειες εξοπλισμού για Διαλογή στην Πηγή με επεξεργασία στην πηγή και παροχή οικονομικού εργαλείου προς τους δημότες για τουλάχιστον τα απόβλητα μετάλλου, πλαστικού και γυαλιού». Ωστόσο αυτό γεννά κάποια ζητήματα σύμφωνα με τους βουλευτές, όπως ως προς τη λειτουργία του από τους Δήμους καθώς δεν αποσαφηνίζεται στην πρόσκληση η ακριβής διαδικασία και η πηγή χρηματοδότησης του αντιτίμου προς τους πολίτες. Επίσης, με βάση το θεσμικό πλαίσιο τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης οφείλουν να παρέχουν τον εξοπλισμό που προάγει την καθιέρωση υποχρεωτικής χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης, χωρίς κόστος προς τους Δήμους. Με βάση τα παραπάνω ρωτούν, μεταξύ άλλων, "Πώς θα αξιολογήσει το Υπουργείο Εσωτερικών τη δυνατότητα των Δήμων να λειτουργήσουν τον περιγραφόμενο εξοπλισμό και να παρέχουν χρηματικό αντίτιμο ή κουπόνι ως επιβράβευση προς τους πολίτες; Από ποιες χρηματοδοτικές πηγές θα καλύψουν οι Δήμοι το χρηματικό αντίτιμο;".

Δείτε την ερώτηση εδώ.

"Άμεση μέριμνα για τον εμβολιασμό των ατόμων με κινητική αναπηρία (ΑμεΑ)"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, θέτει με ερώτηση του προς τον Κικίλια Βασίλειο (Υπουργός Υγείας), το θέμα των εμβολιασμών ατόμων ΑμεΑ. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με χρόνια παθήσεις ανήκουν δυστυχώς κατά πλειοψηφία στα θύματα του Covid-19. Ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια μέριμνα για τον τρόπο εμβολιασμού των ατόμων με βαριά αναπηρία και κινητικά προβλήματα (κινητική αναπηρία άνω του 80%), τα οποία εξαιτίας της κατάστασής τους, δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Υποστηρίζει επίσης ότι οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, στελεχωμένες με το κατάλληλο υγειονομικό προσωπικό θα μπορούσαν να συμβάλουν αποτελεσματικά στον εμβολιασμό των ατόμων με βαριά κινητική αναπηρία που παρουσιάζουν πρακτική αδυναμία μετακίνησης προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Βάσει των παραπάνω ρωτά: "Προτίθεται να παρέμβει χωρίς άλλη καθυστέρηση και να εκπονήσει σχέδιο για τον τρόπο εμβολιασμού των ατόμων με βαριά κινητική αναπηρία που παρουσιάζουν πρακτική αδυναμία μετακίνησης από και προς τα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα;" και "Προτίθεται να αξιοποιήσει για τον σκοπό αυτό τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ επαρκώς στελεχωμένες;".

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Πέμπτη 29.1.2021

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ο στόχος της συνεπιμέλειας των τέκνων.

Ο βουλευτής του κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Τσιάρα Κωνσταντίνο, σχετικά με το θέμα της συνεπιμέλειας των τέκνων. Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει πως έχουν προκύψει ερωτήματα σχετικά με το εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στη Βουλή τη νομοθέτηση της συνεπιμέλειας τέκνων "που έχει δημιουργήσει και δημιουργεί πολλά οικογενειακά δράματα σε βάρος κυρίως των ίδιων των ανηλίκων παιδιών". Επίσης, συγκροτήθηκε Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή με αντικείμενο την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου και με ημερομηνία περάτωσης του έργου της την 30η Σεπτεμβρίου 2020, ημερομηνία που έχει παραταθεί. Δεδομένου ότι το προσχέδιο της επιτροπής αυτής προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, ρωτά: "Πότε θα καταθέσετε, επιτέλους, το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των τέκνων;" και " Έχετε την πρόθεση για νομοθέτηση ουσιαστικής συνεπιμέλειας ή όχι ;".

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Λήψη μέριμνας για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού που δεν κατέστη δυνατό να λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Ευθυμίου Άννα, κατέθεσε ερώτηση προς τα υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Πολιτισμού & Αθλητισμού, με θέμα την λήψη μέριμνας για τους επαγγελματίες του πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως ενώ η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα στήριξης των εργαζόμενων του κλάδου του πολιτισμού, πολλοί από αυτούς δεν κατέστη δυνατό να ενταχθούν στα εν λόγω μέτρα καθώς είχαν συνάξει ολιγοήμερες ή ακόμη και μονοήμερες συμβάσεις εργασίας. Με βάση τα παραπάνω ρωτά τα προαναφερθέντα υπουργεία, αν προτίθενται να δώσουν νέα προθεσμία εγγραφής στο μητρώο καλλιτεχνών για όσους εργάζονταν με μερική απασχόληση και δεν εντάχθηκαν έγκαιρα στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΜέΡΑ25: Αιφνιδιαστική ανακοίνωση πρόθεσης μετατροπής πέντε δημόσιων μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γρηγοριάδης Κλέων, καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως η απόφαση του Υπουργείου για την πρόθεση μετατροπής πέντε δημόσιων μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ελήφθη αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία διαβούλευση. Επίσης υποστηρίζει ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα πλήξει σημαντικά την αρχαιολογική υπηρεσία αλλά και τα ίδια τα μουσεία. Τέλος υποστηρίζουν ότι η εν λόγω αλλαγή ανοίγει τον δρόμο για τις ιδιωτικές εταιρίες να αναλάβουν κρίσιμους τομείς στην λειτουργία των μουσείων ρισκάροντας την ασφάλεια των αρχαιοτήτων. Ρωτούν λοιπόν "Γιατί η πρόθεση αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για πέντε μουσεία της χώρας ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία διαβούλευση εν μέσω πανδημίας ; Σε ποια στοιχεία και μελέτες βασίζεται η κυβερνητική εξαγγελία ;".

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Παρασκευή 29.1.2021

ΣΥΡΙΖΑ: Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση των τιμών ζώνης και συνακόλουθα των αντικειμενικών αξιών και των φόρων επί των ακινήτων;

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης), κατάθεσε ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Αναλυτικότερα αναφέρει πως η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών είχε εξαγγείλει, πριν από δέκα μήνες, την αύξηση των τιμών ζώνης εξαιτίας των διακυμάνσεων στις τιμές των ακινήτων που είχε προκαλέσει η τότε αυξητική τάση των τουριστικών μεγεθών σε συνδυασμό με την υπέρμετρη εξάπλωση του θεσμού της βραχυχρόνιας μίσθωσης στα αστικά κέντρα της χώρας. Ωστόσο, έχει συρρικνωθεί και η κίνηση στην αγορά ακινήτων και δη στην αγορά ακίνητης περιουσίας από ξένους υπηκόους στην οποία είχε επενδύσει η κυβέρνηση τόσο με νομοθετικές της πρωτοβουλίες όσο και επικοινωνιακά. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός αν "Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση των τιμών ζώνης και συνακόλουθα των αντικειμενικών αξιών και των φόρων επί ακινήτων όσο ακόμα βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας και πριν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας;".

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
βουλη, εβδομαδα, εν λόγω, τελη κυκλοφοριας 2014, νεα δημοκρατια, συμμετοχή, συριζα, λύση, ΚΚΕ, ελλαδα, αποσυρση, οηε, αθηνα, επαλ, χατζηδακης, lockdown, υπουργοι, επιδομα, αμεα, ΕΟΔΥ, λοβερδος, δημοκρατια, νέα, ισχύ, ειδήσεις, news247, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, τελος ακινητης περιουσιας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, μειωση μισθων, κοινωνικος τουρισμος, βαρουφακης, αλλαγη ωρας 2012, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, ληξιπροθεσμες οφειλες, κουπονι, ημερομήνια, υιοθετηση, το θεμα, αιτηση, αμεα, γηροκομεια, γηροκομειο, δημοκρατια, επαλ, ηγεσια, θεμα, ισραηλ, καθημερινη, μαλτα, οηε, πιεση, πλαισιο, προγραμμα, σηματα, σουηδια, υπουργειο πολιτισμου, news247, αγορα, αδυναμια, αυξηση, αικατερινη, αννα, αναπηρια, αποζημιωση, αφορμη, βελοπουλος, βορεια, γεγονος, δυνατοτητα, δυστυχως, δυτικη οχθη, δυτικη, υπαρχει, εν λόγω, ερχεται, ερχονται, εσωτερικων, ετων, ευθυμιου, ιδια, υπηρεσια, υγειονομικο, κεγκερογλου, κυβερνηση, κινηση, κομμα, λειτουργια, ληψη, λύση, μακεδονια, μειζον, μερικη απασχοληση, μεριμνα, μηνες, μειωση, νικη, οικος, οσλο, οχθη, παλαιστινη, πηγη, πολιτεια, προβληματα, προγραμματα, ρευμα, ρωτα, συγκεκριμενα, συζητηση, συμμετοχή, σχεδιο, σχολικα βιβλια, ταση, ισχύ, χρηστος, κωνσταντινος, αδυνατο, ασφαλεια, εφαρμογη, ερωτησεις, γρηγοριαδης, χωρα, υπουργειο, μεινει, πηγες, θεματα, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα