Ο Σταύρος Λαμπρινίδης και ο ρόλος του στο ταξίδι Αποστολάκη στην Ουάσινγκτον

Για όσους δεν τον θυμάστε, καθώς ποτέ δεν αγάπησε την δημοσιότητα, ο Σταύρος Λαμπρινίδης δεν ήταν απλώς στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά οι δυο άνδρες θεωρούνται «αδέλφια», καθώς μεταξύ άλλων μεγάλωσαν μαζί σε δύσκολα χρόνια. Για ένα διάστημα, μάλιστα, επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου, ο Στ. Λαμπρινίδης υπήρξε ευρωβουλευτής και ανέλαβε και υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ενώ εν

συνεχεία είχε υψηλόβαθμους ρόλους στις Βρυξέλλες.

Σήμερα, ο Στ. Λαμπρινίδης έχει ένα από τα μεγαλύτερα αξιώματα που έχουν Έλληνες στο εξωτερικό, καθώς είναι πρέσβης της ΕΕ στις ΗΠΑ.

Το Συνέδριο, λοιπόν, στο οποίο μίλησε στις ΗΠΑ και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, συνδιοργανώθηκε από το περιοδικό “Foreign Policy” και την αντιπροσωπεία της ΕΕ στις ΗΠΑ, ενώ ρόλο στην επιτυχία του Συνεδρίου έπαιξε και ο πρώην πρέσβης στην Αθήνα Νίκολα Μπερνς.

Η επίσκεψη Αποστολάκη στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω προώθηση του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικό δε των πολύ καλών σχέσεων Αθήνας-Ουάσιγκτον είναι ότι την προσεχή Τρίτη μεταβαίνει στην αμερικάνικη πρωτεύουσα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, προκειμένου να μιλήσει σε ένα πολύ ενδιαφέρον Συνέδριο, που συνδιοργανώνουν μία κορυφαία δεξαμενή σκέψης, το «Ατλαντικό Συμβούλιο», το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα