Ο πρωθυπουργός στον Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεναγήθηκε τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, όπου ενημερώθηκε για και παρακολούθησε τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την κύρια σύνταξη των αγροτών, λέγοντας πως είναι "πολύ καλύτερες οι συνθήκες σήμερα για την έμπρακτη στήριξη των αγροτών".

«Σήμερα,

που η χώρα είναι πλέον απαλλαγμένη από το βραχνά που κράτησε οκτώ χρόνια, οι δυνατότητές μας είναι πολύ μεγαλύτερες για έμπρακτη στήριξη στον αγροτικό κόσμο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε μέλη του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

Θύμισε, ειδικότερα, ότι μέσα στο Νοέμβριο, η κυβέρνηση προχώρησε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την κύρια σύνταξη των αγροτών από το 18% στο 12% -και έτσι, κάποιος που έχει εισόδημα 10.000 το χρόνο, θα πληρώσει 600 ευρώ λιγότερα το 2019- και στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ σε κτηνοτρόφους των ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών και πρόσθεσε ότι η σχετική απόφαση έχει, ήδη, υπογραφεί από τον αρμόδιο υπουργό και σύντομα θα δημοσιευτεί, ενώ η βοήθεια θα έχει καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα, στις περιοχές που χαρακτηρίζονται από «φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» για τις αιτήσεις 2018. Μάλιστα, η χρηματοδότηση θα είναι αυξημένη κατά 17 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την πρόσκληση, προκειμένου να καλυφθεί ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα