Ο Παναγιώτης Παναγιωτάτος παντρεύει τη σοκολάτα με μια υπέροχη sour γεύση

Το pairing της σοκολάτας με ένα καλό απόσταγμα δεν είναι σίγουρα κάτι καινούργιο στη ζωή μας. Όμως το να σταθείς απλά στο να φας ένα κομμάτι σοκολάτας με το ποτό σου είναι σαν να έχεις μπροστά σου ένα φοβερά ενδιαφέρον βιβλίο και να χαζεύεις απλά το βιβλίο, αρνούμενος να γυρίσεις σελίδα. Κι αυτό γιατί το ποιο θα είναι το απόσταγμα που θα βρεθεί στο ποτήρι σου, το αν πράγματι μπορεί

να γίνει pair με τη σοκολάτα αλλά και το ποια σοκολάτα πρέπει να επιλέξεις, είναι όλα στοιχεία με τρομερό ενδιαφέρον για κάποιον που αγαπά τις πρώτες ύλες και το πώς αυτές συνδυάζονται μεταξύ τους.

Εμείς ξεκινάμε με ένα δεδομένο. Ότι έχουμε ένα υπέροχο απόσταγμα στο ποτήρι. Το METAXA 12 Stars. Το οποίο κρύβει στην ώριμη γεύση του νότες από φλούδα πορτοκαλιού και μπαχαρικά, χαρίζοντας σε όποιον το απολαύσει μία ιδιαίτερη γευστική εμπειρία. Ταυτόχρονα αποτελεί και μία υπέροχη βάση για έναν bartender που αναγνωρίζει στον πολύπλοκο χαρακτήρα του, τη δυνατότητα να συνδυαστεί ιδανικά σε ένα cocktail. Όπως έκανε ο σημερινός μας “καλεσμένος” στο pairing guide.

Ο Παναγιώτης Παναγιωτάτος είναι στον χώρο του bartending από το 2000. Μετά από μεγάλη εμπειρία στα ξενοδοχειακά σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Ελλάδα και Γερμανία , η αγάπη του για το ΜΕΤΑΧΑ τον κέρδισε και επέστρεψε στην Αθήνα όπου και κατέχει την θέση του Select Brand Ambassador της εταιρείας Remy Cointreau.

Όταν τον ρωτήσαμε γιατί έφτασε να δημιουργήσει το cocktail που θα δείτε παρακάτω και να το συνδυάσει με σοκολάτα, ένωσε όλα τα κομμάτια του παζλ. “Επιλέγω μανταρίνι, πικραμύγδαλο και bitter σοκολάτα, τρία υλικά που ταιριάζουν απόλυτα στο γευστικό προφίλ του METAXA 12 Stars. Χρησιμοποιώ το aquafaba (είναι μία vegan εκδοχή αντί να χρησιμοποιήσουμε ασπράδι αυγού) για να δώσω πιο πλούσιο σώμα και γευστικό χαρακτήρα στο cocktail αυτό. Ένα ιδανικό pairing γι' αυτό το cocktail είναι οι ξηροί καρποί, επικαλυμμένοι με σοκολάτα”.

Ας δούμε όμως το cocktail που δημιούργησε:

METAXA Sour (The Vegan Version)

50ml METAXA 12 Stars Σιρόπι πικραμύγδαλο 30ml Σιρόπι Μανταρίνι 15ml Φρέσκο Χυμό lime 30ml 3 dash chocolate bitters 40ml aquafaba (είναι νερό από ρεβίθια) Σερβίρεται με κομμάτια μαύρης σοκολάτας.

Η επιλογή της σοκολάτας είναι εξίσου πολύ σημαντική. Κάτι που μαρτυρά και η πρόσφατη συνέργεια ανάμεσα στο ΜΕΤΑΧΑ και στο brand Ésophy, από την οποία προέκυψαν δύο φανταστικές σοκολάτες που κρύβουν μέσα τους στοιχεία τόσο ταιριαστά με αυτό το φίνο απόσταγμα. Και οι δύο είναι μαύρες σοκολάτες, η μία με κάρδαμο και σύκο και η άλλη με πορτοκάλι και βαλσαμικό ξύδι.

Όπως βλέπετε λοιπόν, το να προσπαθήσει κανείς να μπει έστω για λίγο σε αυτό τον υπέροχο κόσμο γεύσεων και αισθήσεων, είναι ένα μαγικό ταξίδι που μοιάζει ιδανικό για έναν χειμώνα σαν το φετινό. Το πρώτο βήμα είναι απλό και έχει δύο δρόμους. Ο πρώτος είναι να προετοιμαστεί κάποιος κατάλληλα στο σπίτι με τα απαραίτητα υλικά για να δοκιμάσει την τύχη του στο bartending. Και ο δεύτερος είναι να απολαύσει ένα METAXA cocktail στην άνεση του σπιτιού του χάρη στην συνεργασία του brand με τη Wolt. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου μπορεί ο καθένας να επωφεληθεί από την 1+1 προσφορά.

To pairing guide μας έχει ακόμα μία στάση να κάνει, με το αγαπημένο food account Spoon of Copper. Για να δώσουμε ακόμα έναν υπέροχο γευστικό συνδυασμό και να θυμηθούμε γιατί το METAXA 12 Stars είναι το ιδανικό δώρο στον εαυτό μας αυτές τις γιορτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα