Ο ΛΕΞ "ταρακούνησε" το Θέατρο Πέτρας

Το βράδυ της Παρασκευής το φαινόμενο ΛΕΞ, έκανε πάλι το θαύμα του: Γύρω στις 10 χιλιάδες κόσμος πήγε μέχρι την Πετρούπολη, στο Θέατρο Πέτρας για να ακούσει ζωντανά τον Θεσσαλονικιό ράπερ.

Ο ΛΕΞ, ο ράπερ που δεν γουστάρει τις συνεντεύξεις αλλά μιλάει κυρίως μέσω της μουσικής του, που δεν προμοτάρει τη δουλειά του, ούτε επιδιώκει να πλουτίσει, ο ταξικά συνεπής καλλιτέχνης, έδωσε μία συναυλία που για πολλούς θα μείνει αξέχαστη.

"Ξέρω τον κώδικα, όχι στα μικρόφωνα, όσοι έκαναν δουλειές πάντα μιλούσαν χαμηλόφωνα", λέει στο τελευταίο

του κομμάτι, το Τίποτα Στον Κόσμο, και το εννοεί 100%. Είναι ο άνθρωπος που μιλάει χαμηλόφωνα και αφήνει την επιτυχία του να φωνάξει.

Είναι ταπεινός: "Θες να μάθεις ποιος είμαι τράβα ρώτα τους, ο ένας μες τους τόσους που εξιστορούν τον στόρι του",

Έχει ταξική συνείδηση έχοντας και ο ίδιος ζήσει στο περιθώριο (να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι ήταν δεδομένη η προσέλευση των χιλιάδων φαν του στο λάιβ, η τιμή του εισιτηρίου ήταν μόνο 6 ευρώ, προπώληση και πόρτα):

"Στη γωνία, πακετάς στην Εγνατία, Σερβιτόρα που απολύθηκε όταν έπιασαν τα κρύα"

Έχει ρομαντισμό στην αλητεία του:

"Κι αυτή που αγάπησα αποφεύγει πλέον να με χαιρετάει. Ζω κι εγώ με την πεποίθηση ότι ο κόσμος γυρνάει"

Καπνογόνα, κοσμοσυρροή, ενθουσιασμός, παλμός και μία κοινή αγάπη: ο ΛΕΞ.

Οι πόρτες είχαν ανοίξει από το απόγευμα και κόσμος είχε μαζευτεί ήδη από νωρίς, για να προμηθευτούν εισιτήριο - όσοι δεν είχαν προλάβει να πάρουν-, να βρουν καλό σημείο και να ζήσουν όλη τη φάση της συναυλίας από την αρχή της.

Η ώρα του λάιβ έφτασε. Ο κόσμος αμέτρητος. Κάποιοι μίλησαν και για 10.000 ανθρώπους, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τον ακριβή αριθμό, πάντως το σίγουρο είναι πως το Θέατρο γέμισε και μάλιστα όχι μόνο από πιτσιρίκια.

Μιλάμε για κόσμο διαφορετικών γενεών. Ο καθένας βρίσκει και από κάτι άλλο για να ταυτιστεί με τη μουσική του ΛΕΞ.

Ο Θεσσαλονικιός ράπερ εμφανίστηκε στη σκηνή κάπου στις 10 το βράδυ πυροδοτώντας όργιο ενθουσιασμένων ουρλιαχτών, συνθημάτων, αλλά και την εμφάνιση των πρώτων καπνογόνων. Το κοινό αφέθηκε στο ρυθμό του Vittorio, του πρώτου κομματιού που παίχτηκε, βγαλμένο από τον τελευταίο δίσκο του καλλιτέχνη.

"Είναι απίστευτο", είπε ο ΛΕΞ συγκινημένος με το που τελείωσε το τραγούδι και όντως ήταν. Τόσος κόσμος, τόση ενέργεια, τόση ένταση ήταν δύσκολο να το πιστέψουμε.

Παρακολουθούσαμε με κομμένη την ανάσα , αφημένοι στη μαγεία της στιγμής και παρακαλώντας να σταματήσει ο χρόνος ώστε να κρατήσει για πάντα αυτή η νύχτα.

Από τη "Ματωμένη Τρίτη" , την "Καταδίκη", έως και τα πιο καινούρια κομμάτια του όπως τον "Μπόμπαν" , το "2017" , τα "Παυσίπονα" αλλά και άλλα πολλά ακούσαμε εκστασιασμένοι κάτω από το φως του γεμάτου φεγγαριού.

Όταν ακούστηκε να μπαίνει το ολοκαίνουριο "Τίποτα στον Κόσμο" (beat του Dof Twogee), με την εκκίνηση του οποίου άναψαν όσα καπνογόνα είχαν απομείνει, όλοι καταλάβαμε πως το λάιβ είχε φτάσει στο τέλος του.

Συγκινημένοι και παθιασμένοι ενώσαμε τις φωνές μας με τον ράπερ για το τελευταίο κομμάτι που θα μας συντρόφευε και κάπως έτσι έκλεισε μία αξέχαστη νύχτα βγαλμένη από έναν άλλον κόσμο.

Σκέτη απόλαυση, σκέτη μαγεία.

Αναμένουμε το επόμενο.

Ακολουθούν βίντεο.

On decks: Dof Twogee & Squeezy Anks

Special guest: ΗΓΕΜΟΝΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα